Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: Φιλανθρωπική δράση εις μνήμην του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, από το κατάστημα διάθεσης ρουχισμού που λειτουργεί στην υποκείμενη του ναού της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αίθουσα του πνευματικού κέντρου "Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός", παραδόθηκαν για τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης του Ιδρύματος Μαρία Κόκκορη, από την γραμματέα του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως Βασιλική Φαλίδα, 270 τεμάχια ενδυμάτων και 65 ζεύγη υποδημάτων για τα παιδιά του ιδρύματος.

Πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν στο Ίδρυμα και 28 κλινοσκεπάσματα και 55 σεντόνια και μάκτρα (πετσέτες), τα οποία δεν απορροφήθηκαν από τους πυρόπληκτους της Αρκαδίας, για τους οποίους και καταρχήν είχαν προοριστεί σε συνεργασία με το γραφείο Αττικής της εταιρείας σκλήρυνσης κατά πλάκας.


Ο ναός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέδεσε αυτή τη δράση αγάπης με την ημέρα συνάξεως πάντων των εν Αθήναις Αγίων και ημέρα απελευθέρωσης των Αθηνών από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, ως μνημόσυνο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, ο οποίος καθιέρωσε την εορτή των αγίων της Αθήνας και ξεκίνησε τη λειτουργία του εν λόγω Ιδρύματος.

Το πρωί είχε τελεστεί η Θεία Λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Δαμάσκηνο Φυλακτό εις τιμήν των Αθηναίων Αγίων, ενώ το μεσημέρι ξεκίνησε και η διανομή του συσσιτίου από το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας με την ευθύνη του πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη.


Την παραμονή της εορτής είχε τελεστεί ο Αγιασμός για την έναρξη δραστηριοτήτων του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου από τον πρόεδρο του και το απόγευμα ο εσπερινός των αγίων της Αθήνας, από τον αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.