Στα κάγκελα υποκριτές, γραμματείς και φαρισαίοι με τις προτάσεις ονοματοδοσίας του Γαβριήλ Αραμπατζή - "Η Πόλη που θέλω" - (Μέρος Α' - Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας).

Δεν ήξεραν, δεν διάβαζαν πριν προβούν σε παραλήρημα ασυναρτησιών οι κατά φαντασίαν κυνηγοί και σερίφηδες του μαύρου και κόκκινου φασισμού της πόλης. 

Προτείνει λοιπόν ο κ. Αραμπατζής επικαιροποίηση προηγούμενης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και ονοματοδοσία "Κωνσταντίνος Δελλαπόρτας" στην πλατεία μεταξύ των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Νυμφών,  Αριστομένους,  Λεωφόρο Κυπρίων Ηρώων, δίπλα από την πλατεία Λευκαδίων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Στην προηγούμενη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόφαση δείτε εδώ:https://www.ilioupoli.gr/images/pdf/ap_symvoulio2012/2012_SYMVOULIO_1.pdf μεταξύ άλλων το Δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε «Την μετονομασία οδού ή πλατείας της πόλης μας σε Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα».


Για να βοηθήσουμε τώρα τους κατά φαντασίαν κυνηγούς  και σερίφηδες του μαύρου και κόκκινου φασισμού στην πόλη ας δούμε ορισμένα στοιχεία της απόφασης κατά την συγκεκριμένη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Απόφαση 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έκφραση συλλυπητηρίων για το θάνατο του πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ», Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα. 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το Σώμα για την τραγική είδηση του θανάτου του πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ», Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια της προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος απετέλεσε διακεκριμένη μορφή της πόλης μας, με μακρόχρονη και πολύτιμη προσφορά σ’ αυτήν. 

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο του πρώην επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΣ» Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα. 
Συνεχίζοντας, εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την ευπρέπεια και την αγωνιστικότητα του εκλιπόντος και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Κατόπιν, πρότεινε η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει με δαπάνη του Δήμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του στην πόλη μας και η σημαία στο Δημοτικό Μέγαρο να κυματίζει μεσίστια κατά την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας. 

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση», κ. Αναγνώστου Ιωάννης, εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό γεγονός, ενώ τόνισε ότι η μορφή και η παρουσία του εκλιπόντος θα παραμείνει ζωντανή στη μνήμη όλων, ως παράδειγμα αφοσίωσης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας και πρότεινε την μετονομασία οδού ή πλατείας του Δήμου σε Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα. 

Τέλος, η κ. Πρόεδρος πρότεινε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο τηρήσει ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος. 

Μετά από διαλογική συζήτηση που καταγράφεται λεπτομερώς στα πρακτικά 

 Το Συμβούλιο αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 95 και 96 του Ν.3463/2006 

Ομόφωνα αποφασίζει 

1.Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την βαθιά θλίψη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Λαού της Ηλιούπολης για τον θάνατο του εκλεκτού και επιφανούς συμπολίτη μας, Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα 

2.Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει με δαπάνη του Δήμου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του στην πόλη μας, ενώ οι σημαίες του Δήμου να κυματίζουν μεσίστιες 

3.Την μετονομασία οδού ή πλατείας της πόλης μας σε Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα 

4.Τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στον Τύπο, μαζί με πρόσκληση προς όλους τους δημότες της Ηλιούπολης να συμμετάσχουν στο βαρύτατο πένθος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Δελλαπόρτα, του οποίου η μορφή και η παρουσία θα παραμείνει ζωντανή στην μνήμη μας, ως παράδειγμα αφοσίωσης στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν λοιπόν οι νέοι την Απόφαση είχαν υπερψηφίσει οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της εποχής

1. Ζαννιά Ευφημία, Πρόεδρος, 
2. Κολιοφώτης Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος, 
3. Ανδρουλάκη – Λιάπη Μαρίκα, Γραμματέας, 
4. Σεφτελής Κων/νος, 
5. Γεωργάκης Ευάγγελος, 
6. Παπαδόπουλος Κων/νος, 
7. Νικηφόρος Ιωάννης, 
8. Μαρκουλάκη Αικατερίνη, 
9. Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, 
10. Χατζηδάκης Γεώργιος, 
11. Γιαννάκης Χρήστος, 
12. Καλλαρύτης Χρήστος, 
13. Γιαννόπουλος Γεώργιος, 
14. Αντζινάς Ιωάννης, 
15. Κοντονίκας Αλέξανδρος, 
16. Βασιλείου Ανδρέας, 
17. Καπίρη Ελένη, 
18. Αναγνώστου Ιωάννης, 
19. Ευσταθίου Αναστάσιος, 
20. Αραμπατζής Γαβριήλ, 
21. Πανταζόπουλος Δημήτριος, 
22. Μπενάς Γεώργιος, 
23. Πούλος Ιωάννης
24. Πίκουλα Αργυρώ

Δεν είχαν προσέλθει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αν και είχαν κληθεί νόμιμα οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της εποχής

1. Γάσπαρη – Λούβαρη Πηνελόπη, 
2. Αντωνίου Ευαγγελία, 
3. Βιδάλης Παναγιώτης, 
4. Φραγκιουδάκης Αριστείδης, 
5. Δημητρόπουλος Άγγελος, 
6. Κυριακουλέας Παύλος, 
7. Βασιλακόπουλος Βασίλειος, 
8. Καλούδης Κων/νος, 
9. Σερέτη Χριστίνα, 
10. Γιαννόπουλος Παρασκευάς, 
11. Κωνσταντέας Αναστάσιος, 
12. Τσατσούλη Αναστασία, 
13. Μαργαρώνης Παναγιώτης, 
14. Λαγκαδινός Θεοφάνης, 
15. Κοκοτίνης Χρήστος 
και 16. Σόφης Γεώργιος

ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πατσαβός είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση πριν τη λήψη της Απόφασης.

ΥΓ: Η φωτογραφία εξωφύλλου της ανάρτησης από της αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης "Κώστας Κονδύλης".