Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης: Για άλλη μια φορά η Πικροδάφνη μας έσωσε από τις πλημμύρες. Για άλλη μια φορά η Πικροδάφνη μας έσωσε από τις πλημμύρες.

Η φυσική Πικροδάφνη, παρά τις καταπατήσεις, τις στενώσεις, τα ακατάλληλα τεχνικά και όλες γενικά τις επεμβάσεις με τις οποίες διαχρονικά οι άνθρωποι ασέλγησαν πάνω της.

Με την φυσική κοίτη και πρανή, τις καλαμιές και δέντρα της, επιβράδυνε όσο μπορούσε την μεγάλη ροή και προστάτεψε από την ορμητικότητά και την διάβρωση τις όχθες και τις εκβολές.

Ακόμα και μπαζόδρομοι όπως αυτός της Ξάνθης, παράνομες καταπατήσεις, σπίτια εντελώς μέσα στην κοίτη, όπως αυτά της Δαιδάλου, τη γλύτωσαν με μικρές απώλειες.

Μια προειδοποίηση της φύσης για την εγκληματική επιπολαιότητα που επέδειξαν οι αρχές με την υποβολή της πρότασης οριοθέτησης της Πικροδάφνης που νομιμοποιεί σχεδόν όλες τις καταπατήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των παραρεμάτιων κατοίκων. Οριοθέτησης που πρόσφατα πέρασε από διαβούλευση και αποδέχτηκαν με την ίδια επιπολαιότητα όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των παραρεμάτιων Δήμων Αλίμου, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης και Βύρωνα, δίνοντας θετική γνωμοδότηση.

Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης