Συνάντηση Χάρη Θεοχάρη - Γαβριήλ Αραμπατζή.

 


Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγο μεταξύ του πρώην Υπουργού Τουρισμού, βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Νέας Δημοκρατίας κ. Θεοχάρη (Χάρη) Θεοχάρη και του επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω", δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου  Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γαβριήλ Αραμπατζή. 

Η συνάντηση των δύο αντρών πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του κ. Θεοχάρη σε ζεστό κλίμα και ανταλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν τόσο τον Δήμο Ηλιούπολης όσο και την πολιτική επικαιρότητα. 




Ο Χάρης Θεοχάρης είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial college of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρείες καινοτομίας (start-up).

Από το Νοέμβριο του 2011 ως το τέλος του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών μειώνοντας παράλληλα τη γραφειοκρατία. Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Στις προτεραιότητές του ήταν η εδραίωση της διαφάνειας και του ελέγχου τόσο από τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τον πολίτη μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr. H θητεία του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το Ποτάμι συγκεντρώνοντας 18.185 σταυρούς και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ως τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση. Τον Απρίλιο του 2016 ανεξαρτητοποιήθηκε και έγινε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ). 

Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Αύγουστο του 2021 διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού και τον Σεπτέμβριο του 2021 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.