"ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη": Η έλλειψη δημοκρατίας και διαβούλευσης εκθέτει.

 Ανακοίνωση της ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη



📌
Με έκπληξη – όπως και μεγάλη μερίδα του Ηλιουπολίτικου κόσμου - πληροφορηθήκαμε την παραχώρηση του γηπέδου στο Χαλικάκι σε εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και το «ψυχαγωγικό σόου» στον ALPHA, το Bachelor. Δε χρειάζεται να σταθούμε πολύ στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο σόου υποτιμά και υποβαθμίζει βαθύτατα το ρόλο και τη θέση της γυναίκας, σε μία περίοδο μάλιστα που παρατηρείται έξαρση των γυναικοκτονιών, με την κυβέρνηση να στέκει άβουλη απέναντι σε αυτό, αρνούμενη ακόμα και να χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο, παρά τις 13 ήδη εντός του 2021 καταγεγραμμένες δολοφονίες με συγκεκριμένα έμφυλα χαρακτηριστικά. Άλλωστε, το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν είναι τόσο μακριά για να ξεχαστεί το περιστατικό στην Ηλιούπολη, στο οποίο οι γυναίκες της πόλης αντέδρασαν –και σωστά- με άμεσο τρόπο.
👉
Θα θέλαμε όμως να σταθούμε στον τρόπο λήψης της απόφασης. Η συγκεκριμένη ήταν μία προδήλως λάθος απόφαση που πάρθηκε χωρίς καμία νομιμοποίηση καθώς δεν έγινε κάποια συνεδρίαση εντός του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΛ. Εμείς θέλουμε όμως να θέσουμε το ερώτημα: Αλήθεια, ποιος έλαβε την απόφαση αυτή και με ποια κριτήρια; Πόσες τέτοιες αποφάσεις άραγε λαμβάνονται σε καθημερινή βάση;
👉
Οι Ηλιουπολίτισσες που αντιδρούν έχουν κάθε δίκιο να το κάνουν. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή η Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης, αντί για απέλπιδες προσπάθειες να αλλάξουν την ατζέντα και να θολώσουν τα νερά με αναρτήσεις συμπαθούντων και οπαδών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (..), είναι να ζητήσει άμεσα συγνώμη ιδιαίτερα από τις γυναίκες της πόλης μας, να φροντίσει για την δημοκρατική λήψη αποφάσεων στα αρμόδια όργανά του για να μην εκτίθεται ο Δήμος αλλά και να δημιουργήσει άμεσα τις απαραίτητες δομές για τη διασφάλιση της προστασίας και των δικαιωμάτων των γυναικών, μέσα από μία ενιαία στρατηγική και όχι με αποσπασματικά μέτρα.
Το Γραφείο Τύπου,
ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη