Παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας γυναικών στην Ηλιούπολη "Είμαι Εδώ".


Αξιέπαινη πρωτοβουλία, άρτια οργανωμένη εκδήλωση, λιτή και ουσιαστική παρουσίαση.

Το σίγουρο είναι ότι δεν χάσαμε τον χρόνο μας στην χθεσινή συνάντηση παρουσίασης της νέας πρωτοβουλίας γυναικών στην Ηλιούπολη "Είμαι Εδώ".

Και ελπίζουμε σύντομα να φιλοξενήσουμε δράσεις και έργο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.


Το ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από 7 «Ηλιουπολίτισσες», μια ομάδα που αριθμεί ήδη πάνω από 9.000 μέλη.

Η αγανάκτησή μας για τις συνεχείς γυναικοκτονίες και κακοποιήσεις που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο να παρακολουθούμε αμέτοχες και η βαθιά σεξιστική κοινωνία που δικαιολογεί συχνά κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες, μας οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία. Οφείλουμε και πρέπει να βρούμε τρόπο να προστατέψουμε η μία την άλλη. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ για κάθε γυναίκα ή θηλυκότητα που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Στην έκκλησή μας για ενεργή συμμετοχή σε αυτή την πρωτοβουλία, βρήκαμε ανταπόκριση από το σύνολο των γυναικών της ομάδας μας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε κάποιες ομάδες, ανάμεσά τους και ομάδες ειδικών ψυχικής υγείας και νομικής υποστήριξης. Συγκινητική είναι η διάθεση πολλών ανθρώπων να συστρατευτούν μαζί μας με κάθε τρόπο.


Ήρθαμε σε επαφή με συγκεκριμένες επιχειρήσεις της πόλης, όπου έχει ήδη τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο σήμα του ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ στην είσοδό τους. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες-άνθρωποι, με ιδιαίτερη ευαισθησία και διακριτικότητα, γίνονται έτσι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη κι εμάς.

Στόχος μας είναι να τα αλλάξουμε όλα με οργάνωση, πυγμή, συνεργασία κι αποφασιστικότητα! Να ανοίξουμε την αγκαλιά μας και να ενώσουμε τις φωνές μας για να νιώθουμε και να είμαστε όλες ασφαλείς.



ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ
πλάι σε κάθε γυναίκα που ―εκτός από την κακοποίηση― έχει να αντιμετωπίσει κι ένα άκαμπτο γραφειοκρατικό σύστημα που όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά δυσκολεύει και την επίλυση του προβλήματος. Με σωστή καθοδήγηση, προσωπική παρουσία από ειδικούς και μέλη της ομάδας θα σταθούμε κοντά τους, αρωγοί και σύμμαχοι.




ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ
μέσα από ημερίδες, εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις προκειμένου να αναδείξουμε το ζήτημα και να ξεχωρίσουμε όλες τις μορφές κακοποίησης, ακόμα κι αυτές που δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.




ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ
για να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των συμπολιτών μας που επιμένουν να αντιδρούν και να μην κλείνουν τα μάτια, από φόβο ή αδιαφορία απέναντι στην πατριαρχία.




ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ
πιέζοντας και απαιτώντας λύσεις πολιτικές όπου κρίνεται αναγκαίο.




ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ
ζητώντας συνεργασία με φορείς, συλλογικότητες, ομάδες της πόλης και άτομα που θέλουν να βοηθήσουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα