Έναρξη κινητοποιήσεων με Πανελλαδικό Συλλαλητήριο - Αντιδράσεις για το Σχέδιο Νόμου για τις Λαϊκές Αγορές.


Σε κλίμα ομοψυχίας και ενότητας διεξήχθη σήμερα 20/10/2021 η πρώτη προγραμματισμένη ημερίδα της Γενικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL, παρουσία όλων των Ομοσπονδιών της Ελλάδας που απαρτίζουν την δύναμη της.


Το παρών έδωσαν βουλευτές της Συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης όπως ο Κος Μπουκώρος Χρήστος από την ΝΔ, η Κα Χαρά Καφαντάρη κι οι Κοι Κουρουμπλής Παναγιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Φάμελος, Σταύρος Αραχωβίτης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο Κος Μπούμπας Κων/νος από την Ελληνική Λύση, ο Κος Συντυχάκης ΅Εμμανουήλ απο το ΚΚΕ κι ο Κος Κρίτων Αρσενης από την Μέρα 25.

Εγινε ενημέρωση επί των τοποθετήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής κι Εμπορίου όπου καλέστηκαν να εκθέσουν τις απόψεις τους και κατόπιν ομόφωνα αποφασίστηκε η έναρξη των κινητοποιήσεων της Συνομοσπονδίας αρχής γενομένης από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα την προσεχή Δευτέρα 25/10/2021 στην Αθήνα.

Ζητάμε την ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Απαντάμε ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαικές Αγορές κι ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

Λέμε ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές Υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο επικείμενο Νομοσχέδιο.

Λέμε όχι την πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο κάτω των 90.000.000ε.

Λέμε ΟΧΙ στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

Απαντούμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

Λέμε ΟΧΙ στις έκνομες ενέργειες αλλα κι ΟΧΙ στις ποινές εξοντωτικού κι όχι συμμορφωτικού χαρακτήρα.

Η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών, αποτελώντας την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στις Λαϊκές Αγορές της χώρας θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα όλων εκείνων που την δημιουργησαν και τους αντιπροσωπεύει.