Ηλιούπολη: Το Εργαστήρι Ζωγραφικής ΞΑΝΑ...βγαίνει για "μάθημα" στην πόλη!

 


Το Εργαστήρι Ζωγραφικής ΞΑΝΑ...βγαίνει για «μάθημα» στην πόλη!

Συνεχίζεται η πολύ πετυχημένη δράση εικαστικής παρέμβασης στα ΚΑΦΑΟ της πολης μας, που ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο. Μία «ανατρεπτική» παρέμβαση με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Ενηλίκων του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ., οι οποίοι μεταμόρφωσαν 16 ΚΑΦΑΟ σε έργα τέχνης!
Φέτος την Κυριακή στις 3 Οκτώβρη πραγματοποιούμε την δεύτερη ενότητα με ακόμη 15 ΚΑΦΑΟ - έργα τέχνης.
Πέρυσι η κα Γιούλη Γκικοπούλου, εικαστικός και δασκάλα του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο πρόγραμμα «Outside the box», που ξεκίνησε στο Τορόντο το 2013, και σχεδίασε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο, με θέμα την παραγωγή τέχνης σε δημόσιο χώρο(«Installation – StreetArt»), με απώτερο σκοπό την εφαρμογή των έργων των μαθητών στα ΚΑΦΑΟ της πόλης μας.

Οι μαθητές μελέτησαν τα κινήματα του 20ου αιώνα (εξπρεσιονισμός, κυβισμός, κονστρουκτιβισμός, bauhaus, opart, popart κ.ά.), πειραματίστηκαν με διάφορες τεχνικές, όπως ζωγραφική με ακρυλικό, με σπρέι, κολλάζ και stencil, και δημιούργησαν πρωτότυπες μακέτες, τις οποίες στη συνέχεια θα εκτελέσουν πάνω στα ΚΑΦΑΟ.

Λόγω των συνθηκών που έχουν επικρατήσει εξαιτίας του Covid-19, και χωρίς τον εορταστικό και μαζικό χαρακτήρα που θα θέλαμε να συνοδεύει την εκδήλωση, αλλά με πολλή δημιουργική διάθεση και εντατική δουλειά εκ μέρους των μαθητών και της δασκάλας τους, θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά αυτή η πρωτότυπη «εικαστική» διαδρομή μέσα στην πόλη!

Ο κ. Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος, πρόεδρος Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.