Χρύσα Δουζένη: "Με περισσότερες από 12 δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους το 2021…".


Αναφέρει η κ. Δουζένη στην σημερινή ενδιαφέρουσα ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Με περισσότερες από 12 δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους τους το 2021…"

Κάτι δεν πάει καλά όταν μια ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ξεκινάει έτσι, δεν νομίζετε;
Και, ειδικά, όταν αυτή είναι η αρχή της ανακοίνωσης του δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη. Διαβάζοντάς την ψιθυρίσαμε: 13 είναι οι δολοφονημένες αδερφές μας. Δεκατρείς. Ακριβώς 13. Δεν είναι περισσότερες από δώδεκα, είναι ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ για το 2021.
Ούτε 10 είναι όπως θα συμπέραινε όποιος έβλεπε το βίντεο που συνόδευε τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Γιατί κι εκεί πάλι στο περίπου υπολογίστηκαν τα θύματα, αφού μόλις 10 ονόματα αναφέρονται.


Κι όμως, κύριε δήμαρχε, αν είχατε αποδεχθεί την πρόσκληση του Είμαι Εδώ - Ηλιούπολη, κι ερχόσασταν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης την ημέρα που παρουσιάσαμε το εγχείρημά μας, θα ακούγατε και θα μαθαίνατε τα ονόματά τους, αφού εκείνη την ημέρα μνημονεύσαμε ονομαστικά, μία προς μία και τις 11 νεκρές αδερφές μας, κατόπιν προστέθηκαν ακόμα 2 στη λίστα των γυναικοκτονιών για το 2021. Πιστέψτέ μας, δεν ήταν εύκολο να συγκεντρώσουμε όλα τα ονόματα, όμως με προθυμία θα τα δίναμε στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μας τίμησε με την παρουσία του, αν μας τη ζητούσε. Αντι γι’ αυτό όμως προτίμησε να θέσει δημοσίως το ερώτημα:
«Γιατί λέμε γυναικεία κακοποίηση και δεν μιλάμε και για την κακοποίηση των αντρών -υπάρχει κι αυτή».
Ειλικρινά, ακόμα και τώρα αναρωτιόμαστε ποια απάντηση θα θεωρούσε ικανοποιητική, όμως ίσως αυτή να δόθηκε χθες μέσα από το, ομολογουμένως, όμορφο γκράφιτι, που φτιάχτηκε στο δημαρχείο με αφορμή την ημέρα. Ίσως, η απάντηση να ήταν εκείνη η επιθετική κι αόριστη προτροπή: ΜΙΛΑ!
ΜΙΛΑ!
Πού; Πώς; Σε ποιόν; Πότε;
Ένα σκέτο ΜΙΛΑ δεν αρκεί. Δυστυχώς! Γιατί το σημαντικότερο για τα θύματα έμφυλης βίας είναι να ξέρουν πως υπάρχει μια ασφαλή αγκαλιά που θα τα περιμένει να μιλήσουν όταν αυτά θα είναι έτοιμα, θα τα βοηθήσει να ξανασυστηθούν στη ζωή και να προχωρήσουν γνωρίζοντας πως δεν είναι μόνα.
Το συντονιστικό του Είμαι Εδώ - Ηλιούπολη
Chrisa Douzeni Gogo Tsakoyani Fotini Savvatianou Liana Denezaki Antonia Kalathianaki Niki Tsibouri Artemis Karava
Foto: Marios Lolos Από την μεγάλη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.