Παναγιώτης Δριμυλής: Bachelor και μαϊντανοί.

 


Άλλη μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση του συμπολίτη μας κ. Παναγιώτη Δριμυλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτή τη φορά σχολιάζει όσα ακούστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης σχετικά με την απολογία της Διοίκησης του Δήμου για την απόφαση περί παραχώρησης του γηπέδου στο Χαλικάκι σε εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων και το «ψυχαγωγικό σόου» στον ALPHA, το Bachelor.

Παναγιώτης Δριμυλής: Bachelor και μαϊντανοί.

"Τι να σου κάνω μάνα μου, εξαπατήθηκα ο κι εγώ ο δόλιος". Τον κοιτάς με μισό μάτι (εγώ λόγω φυσικής επιλογής το κάνω καλύτερα από όλους αυτό.) και σκέφτεσαι "λες να εξαπατήθηκε ο δόλιος;
"Εμφανίζεται τότε ως άλλο τεθωρακισμένο άρμα μάχης η κ. Χωματά, η αντιδήμαρχος παιδείας και λέει" να προσφύγουμε και νομικά ενάντια στο τηλεσκουπίδι". Συμφωνούν όλοι. Τίμησε η κ. Χωματά το φύλο της, τίμησε το πόστο της, τίμησε την πεποίθηση ότι μπορούν να υπάρχουν άξιες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. Ας το θυμόμαστε αυτό σε περίπτωση που το άρμα μάχης πέσει άθελά του πάνω σε νάρκη που φέρει το όνομα Πηγή Δεβετζή ή της εταιρείας παραγωγής του τηλεσκουπιδιού. Γιατί αυτοί είναι έξω από το δικό μας χορό, τη δουλειά τους κάνουν και ας είναι ντροπή η δουλειά που κάνουν. Μπορεί να θελήσουν να πουν κι αυτοί μια γνώμη, ειδικά αν κυνηγηθούν νομικά και να έχουμε τίποτα άλλες εκπλήξεις.
Τώρα ο εξαπατημένος προς ώρας απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών. Απαλλάσσονται προς ώρας και οι φέροντες την πολιτική ευθύνη λόγω αμφιβολιών. Έχουν έτσι κι αλλιώς δώσει πολλά δικαιώματα για να κριθούν σε άλλα σοβαρότερα του Bachelor. Τίθεται ακόμα και μέσα από την εξαπάτηση κατά πόσο είναι ικανοί να διοικούν.

Άφησε όμως η ιστορία αυτή τη μάκα της πάνω στην πολιτική ζωή της πόλης. Όπως έγραψα χθες (σήμερα είναι ίσως καλύτερα κατανοητό) ότι λέει η Αμερικανική αστυνομία όταν συλλαμβάνει "έχεις το δικαίωμα να μην μιλήσεις ότι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου".
Εδώ στο θέμα αυτό μίλησαν όμως κάποιοι, που σημαίνει ότι μάλλον δεν βλέπουν πολλά αμερικανικά. Δεν ήταν οι συλλαμβανόμενοι αυτοί που μίλησαν αλλά οι μαϊντανοί τους. Οι βασιλικότεροι του βασιλέως, αυτοί που είναι με την ομάδα και όχι με την μπάλα. Αυτοί όλοι μαζί αδειάστηκαν χθες. Καμιά από τις δικές τους εκδοχές δεν ακούστηκε χθες.
Τώρα όσα δεν φτάνει η αλεπού λέει ο σοφός λαός τα κάνει κρεμαστάρια. Τι δεν ακούσαμε από τους καραφλούς και μαλλιαρούς Μπογδάνους της περιοχής.

Η μία πλευρά θέλει ντε μου και καλά να βγει η δημοτική αρχή και να δηλώσει ότι ορθώς έπραξε που έφερε το bachelor, να αναλάβει την ευθύνη και για όλα φταίνε ο Στάλιν και τα εγγόνια των κομμουνιστών. Η άλλη πλευρά ατυχώς ξεκίνησε από την ίδια αφετηρία, ότι δεν έτρεξε και τίποτα που ήρθε το bachelor, υποκριτές είναι αυτοί που το καταγγέλλουν, για να καταλήξει ότι για όλα φταίει η δεξιά που δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για δικαιώματα. Όλα τα παραπάνω γράφονται από εμένα σε ελεύθερη μετάφραση. Μέχρι για τον πρέσβη της Βενεζουέλας διαβάσαμε. Η πλάκα είναι ότι και οι δύο φαινομενικά αντικρουόμενες πλευρές βρίσκονται κάτω από την ίδια σκεπή στα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Έτσι μάθαμε ότι δεν μπορεί να μιλάει κανείς λόγω προπατορικών αμαρτημάτων.

Οι Κοκοτίνης και Ασβεστάς φέρουν τις αμαρτίες του Στάλιν και του πρέσβη της Βενεζουέλας. Ο Αραπαντζης δεν μπορεί να μιλάει φέρει την ευθύνη της εκτέλεσης του Σαμπάνη στο Πέραμα, ο Ευσταθίου δεν μπορεί να μιλάει ευθύνεται για τον πόλεμο της Κορέας και ο μικρότερος ο Αθανασίου για το ανάθεμα στον Βενιζέλο.

Ποιος μπορεί τελικά να μιλάει σε αυτή την πόλη; Μάλλον κανείς.

Ο μαϊντανός είναι συνοδευτικός στο φαγητό. Του δίνει άρωμα και γεύση. Από μόνος του δεν είναι φαγητό. Κανείς δεν τρώει σκέτο μαϊντανό, εκτός από ανθρώπους που έχουν γαστρονομικά βίτσια. Το θέμα είναι ότι ο μαϊντανός του Υμηττού είναι χαλασμένος. Θα είναι λίγο άνοστο το φαγητό αλλά οι μαϊντανοί εδώ πρέπει να πεταχτούν στα σκουπίδια. Τους πέταξε πρώτη η δημοτική αρχή και καλά έκανε.

Υπάρχει κι ένα είδος μαϊντανού, του άλαλου του δηλητηριώδη. Ένα άλλο κεφάλαιο αυτό όμως για να έχουμε συνέχεια και στο μέλλον.