Ηλιούπολη: Κάνει την ζωή της Διοίκησης του Δήμου ποδήλατο.

 


Για το καλό των πολιτών και των κατοίκων.

Ο λόγος για τον δημοτικό σύμβουλο Ηλιούπολης - επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" και υποψήφιο Δήμαρχο το 2023 κ. Γαβριήλ Αραμπατζή.

Ο οποίος αν κρίνουμε από την συμπεριφορά των μελών της Διοίκησης του Δήμου κάθε φορά που προσπαθεί να μιλήσει στις συνεδριάσεις του Δήμου Ηλιούπολης μάλλον φαίνεται ότι τους έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο.

Με την ευκαιρία ας αναφέρουμε τις ερωτήσεις που κατέθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αραμπατζής.

1) Δημόσια περιουσία … τι έχει γίνει με τις υποθέσεις 2) Πολεοδομία τι ενέργειες έχουν για να την υποδεχτούμε 1/1/2022 3) Αντιδήμαρχος μετά από κατάληψη δήλωσε στις 8/10/21 σε τοπικό μέσο δεν γίνεται ο Δήμος να σπαταλά λεφτά για να διορθώνει τους βανδαλισμούς. «Το σωστό είναι να πληρώσουν οι γονείς των καταληψιών τις ζημιές» μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εκπαιδευτικοί. Οι απόψεις αυτές αντιπροσωπεύουν και υιοθετούνται από την διοίκηση ή είναι καθαρά προσωπικές του Αντιδημάρχου ; 4) Τι ενέργειες έχουν γίνει για το 24 νηπιαγωγείο , ένα δικαστήριο (στις 5/8/2021 στη γλυφάδα έγινε προκήρυξη για σχολικό συγκρότημα για 6 τμήματα νηπίων και στις 28 Σεπτεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια) . 5) οδός Τσαμαδού, εάν έχετε σκοπό να γίνει οριζόντια σήμανση για διαβάσεις πεζών, πρόσφατα είχαμε και ένα τραυματισμό μαθητή το δρόμο διασχίσουν πεζοί και πολλοί μαθητές αφού στο σημείο βρίσκεται ο Δ’ βρεφονηπιακός σταθμός, σχολικά συγκροτήματα 7 - 21 δημοτικό και το 4ο λύκειο - γυμνάσιο. 6) Στην πρόσφατη κακοκαιρία παρουσιάστηκαν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλούς δρόμους της πόλης. Στη μελέτη 40/2019 με κόστος 64.411 διαβάσαμε πως προβλέπονταν η ελεύθερη απορροή των όμβριων εντός του πάρκου Καλαβρύτων. Αυτό έχει προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στη βλάστηση του πάρκου μεγάλη ποσότητα χώματος έχει κατέβει προς τα κάτω προς το ρέμα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτονται οι ρίζες των δέντρων και να εξασθενεί η ριζική στήριξη τους. Εάν γνωρίζεται την αστοχία του έργου; Τι ενέργειες έχουν γίνει και πότε θα λυθεί το πρόβλημα αυτό, να μην είναι αργά για το πάρκο τα νερά θα έπρεπε να έχουν συνθέσει με τον αγωγό των αντιπλημμυρικών. 7) Στις 13/10/2021 αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η οριστικοποίηση πληρωμής ποσού 7378 ευρώ για δαπάνες οργάνωσης ηλεκτρονικής εκδήλωσης για την προβολή-προώθηση της κάρτας του Δημότη. Πότε και που διοργανώθηκε αυτή η ηλεκτρονική εκδήλωση; 8) Προϋπολογισμός - πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού, δεν υπάρχει στην διαύγεια μετά το 7ο μήνα γιατί; Τι έχει αλλάξει; 9) Συμβούλιο παραβατικότητας - τι έχει γίνει και πότε θα συνεδριάσει; 10) 1 Νοέμβριου - καλό μήνα - τα κανονάκια στο βουνό ρίχνουν νερό, ποιος πληρώνει το νερό αυτό και τι έχει γίνει με τις γεωτρήσεις. 11) ο Δήμος προχώρα σε Μελέτη μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες Δήμου Ηλιούπολης» Α.Μ. 4/2021, σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης λόγω άγονου διαγωνισμού ενώ έχουμε εντάξει και κάτι στο Αντώνης Τρίτσης - δεν θα γίνει το Αντώνης Τριτσης τελικά;

12) Σχετικά με την οδό Αρχιμήδους - δεν υπάρχει αστυνόμευση, προχθές τα φορτηγά δημιουργούν τεράστια θέμα έξω από το σούπερ μάρκετ όπως και στην κεντρική πλατεία θα πρέπει η δημοτική αστυνομία τουλάχιστον να ασχοληθεί με αυτά τα δύο σημεία.

13) τι γίνεται με τα έργα της Cosmote έχει σκαφτεί όλη η πόλη, δημιουργεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα όταν κλείνουνε δρόμοι χωρίς καμία ενημέρωση Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση το site του Δήμου για αυτές τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

14) τι γίνεται με τα πρακτικά της συνεδρίασης για τον ηλεκτροφωτισμό έχουν ανέβει άλλες συνεδριάσεις 8/7/2021 ένα δεν έχει ανέβει η συνεδρίαση.

15) Μία ενημέρωση από το Δήμαρχο και τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό περιβάλλοντος κο ΑΜΥΡΑ σχετικά με τους ποδηλατόδρομους που συζητήθηκαν.