Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.


 

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ


Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Κάθε χρόνο, η 20η Νοεμβρίου τιμάται ως «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού», που αποτελεί μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας με τα παιδιά και τους νέους, να συζητήσουμε για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και μαζί να δράσουμε για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Ο Δήμος Ηλιούπολης το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, θα φωταγωγήσει συμβολικά με κυανή απόχρωση το Δημαρχείο, για τον εορτασμό και τη στήριξη της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Παιδιών, που ψηφίστηκε σαν σήμερα το 1999 και που ακόμα και μια γρήγορη ανάγνωσή της (ΕΔΩ), αρκεί για να διαπιστώσουμε ότι χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά - στον κόσμο και στη χώρα μας - για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των παιδιών.

Στον Δήμο μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και φροντίζουμε με προσοχή όλες τις γωνιές της πόλης μας που ζουν, μορφώνονται, αθλούνται και διασκεδάζουν καθημερινά τα παιδιά μας, όπως φαίνεται και από τις αναπλάσεις των πρώτων δέκα από τις συνολικά 32 παιδικές χαρές της πόλης μας, σε μια διετία.

Με πρωτότυπες δράσεις, ψηφιακές ή δια ζώσης, Δήμος και Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός, απασχολούμε δημιουργικά τα παιδιά, με καλλιτεχνικά, μουσικά και άλλα εργαστήρια ακόμα και στις δύσκολες μέρες με τα μέτρα κατά της πανδημίας και με ποικίλες εκδηλώσεις, με παιδικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις στο θερινό Σινεμά Μελίνα Μερκούρη και στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, εκδηλώσεις σε 12 παιδικές χαρές και πλατείες, το καλοκαίρι σε όλες τις γειτονιές της Ηλιούπολης και άλλες παρεμβάσεις.

Σχεδιάζουμε ακόμα πληθώρα νέων εκδηλώσεων, όχι μόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, με ταινίες και παιδικές παραστάσεις στο θέατρο του Δημαρχείου μας.

Πίσω από την δημοσιότητα, οι κοινωνικές μας υπηρεσίες εργάζονται με διακριτικότητα, ελέγχουν καταγγελίες και φροντίζουν για την ασφάλεια και την προστασία παιδιών ευάλωτων κατηγοριών και οικογενειών.

Ως δημοτική αρχή με όραμα για ένα σύγχρονο μέλλον, συζητούμε με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και διεκδικούμε από την πολιτεία υποστήριξη και οικονομικούς πόρους, ώστε η Ηλιούπολη να γίνει Δήμος-Πρότυπο για τα παιδιά.

Με γνώση και ευαισθησία, με πρόγραμμα και έμπνευση, δρούμε για το καλύτερο αύριο των παιδιών και απόψε με τον συμβολικό φωτισμό του Δημαρχείου, υπενθυμίζουμε, ότι η νέα γενιά αντιπροσωπεύει την ελπίδα όλων μας.


«Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» 
⬇️