Ηλιούπολη: Απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης από την Διοίκηση του Δήμου καταγγέλει ο Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω".


Απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης από την Διοίκηση του Δήμου καταγγέλει ο Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω".

Η επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε και απουσίαζαν ο δήμαρχος, τέσσερις από τους αντιδημάρχους και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων.

Η επιτροπή διαβούλευσης, ένα θεσμικό όργανο στο οποίο έχει ισχύ και ακούγεται η φωνή των δημοτών, συνεδρίασε με θέματα συζήτησης το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022.

Οι δημότες και οι φορείς της πόλης καλούνται να συμμετέχουν και να εκφράσουν απόψεις και προτάσεις.

Είναι ένας θεσμός, ο οποίος πρέπει να στηρίζεται από όλους μας, όμως ο Δήμαρχος, τέσσερις αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων και των σχολικών επιτροπών τον αγνόησαν επιδεικτικά.

Η έλλειψη εισηγητικής έκθεσης για τα τόσο σοβαρά θέματα Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος, αλλά κυρίως η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για μια δημοκρατική, θεσμική διαδικασία, υποτιμούν τον ρόλο της επιτροπής.

Η επιτροπή διαβούλευσης είναι -ή θα μπορούσε να είναι- ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής, η οποία οφείλει να το χρησιμοποιήσει για να αφουγκραστεί τα προβλήματα της πόλης μας!
Ο αντιδήμαρχος ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κ. Γιωργάκης, κατά το κλείσιμο της συνάντησης δήλωσε: "Κατεγράφησαν όλες οι απόψεις. Και να είστε σίγουροι ότι στον προϋπολογισμό θα δείτε πράγματα που σήμερα συζητήθηκαν."

Η παράταξη «Η Πόλη που θέλω» θα περιμένει να δει αυτές τις αλλαγές στον προϋπολογισμό, καθώς και τις αλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν και αυτά που έχουν σταλεί από τους δημότες.

Τότε θα φανεί αν η δημοτική αρχή λαμβάνει σοβαρά υπόψη την επιτροπή ή απλώς ακούμε, για άλλη μια φορά, λόγια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, έγινε φανερό σε όσους συμμετείχαν στην επιτροπή ότι οι δημότες και οι φορείς έχουν γυρίσει την πλάτη στη δημοτική αρχή, η οποία δύσκολα θα μπορέσει να πορευτεί χωρίς τη στήριξή τους.