Ηλιούπολη: Ταραχή...

 


... στην Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης προξένησε για άλλη μια φορά ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Αθανασίου - "Η Πόλη που θέλω" με τις παρεμβάσεις του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ερωτήσεις που έθεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αθανασίου.

1.Πώς, πότε και γιατί δόθηκε άδεια για γυρίσματα τηλεοπτικού προγράμματος που υποβαθμίζει και υποτιμά το γυναικείο φύλο σε δημοτικό αθλητικό χώρο; Ποιανού συλλογικού οργάνου ήταν η απόφαση; Ποια η στάση του Δημάρχου;

2.Ποια είναι τα σχέδια της δημοτικής αρχής για το Α Δημοτικό Γήπεδο Ηλιούπολης. Ενδέχεται του χρόνου ομάδες να παίζουν Β Εθνική και να μην μπορούν να παίζουν στην πόλη μας λόγω της μη καταλληλόλητας του γηπέδου.

3.Η κατάσταση στις οδούς Μεσολογγίου, Ανθέων, Χίου και Σμύρνης ειδικά τις πρωινές ώρες είναι αφόρητη. Πάρα πολλά αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στις γειτονιές και αρκετά από αυτά ανάποδα σε μονόδρομους. Θα κάνει κάτι η δημοτική αρχή για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων; Είναι η Τρίτη φορά που θέτω αυτό το ζήτημα.

4.Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο λαμβάνουμε τα εισηγητικά την τελευταία στιγμή, ακόμα και λίγη ώρα πριν το συμβούλιο. Πότε θα καταλάβει η δημοτική αρχή ότι χρειάζεται χρόνος για σωστή μελέτη των εισηγητικών; Πότε θα σεβαστεί όσους εργαζόμαστε και παράλληλα θέλουμε να ενημερωθούμε σωστά και οργανωμένα για τα θέματα του συμβουλίου;

5.Έχω δεχτεί καταγγελίες από συμπολίτες για απορριμματοφόρα που κινούνται ανάποδα σε μονόδρομους και μάλιστα με υψηλή ταχύτητα. Παρακαλώ πολύ η δημοτική αρχή να ελέγξει το θέμα.

6.Σε συνέχεια των θεμάτων με τους κάδους που έθεσαν οι συνάδελφοι, έχω παρατηρήσει το εξής φαινόμενο. Ένας κάδος είναι χαλασμένος και δεν ανοίγει. Πολίτης το καταγράφει στην εφαρμογή «Intelligent City». Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα εμφανίζεται ότι το θέμα έχει επιλυθεί ενώ ο κάδος ανοίγει ελάχιστα με άνοιγμα μεγέθους «γραμματοκιβωτίου» με αποτέλεσμα κάποιος πολίτης να τον ανοίγει τελείως και να μένει ανοιχτός, με όποιους κινδύνους κρύβει αυτό. Σκοπεύει η δημοτική αρχή να λύσει αυτό το θέμα άμεσα;

Ας θυμηθούμε και μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του κ. Αθανασίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προξένησε τσουνάμι αντιδράσεων στην πόλη.




"Έμεινα εμβρόντητος όταν πληροφορήθηκα πως ο Δήμος Ηλιούπολης μέσω του ΠΑΟΔΗΛ παραχώρησε δημοτικούς αθλητικούς χώρους για γυρίσματα τηλεοπτικού προγράμματος που εξώφθαλμα υποβαθμίζει και υποτιμά το γυναικείο φύλο.
Την ίδια στιγμή δεκάδες σωματεία γυναικών ανά τη χώρα ζητούν επίσημα τη διακοπή του προγράμματος με δημόσιο ψήφισμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ και ο Δήμαρχος οφείλουν εξηγήσεις πρώτα στις γυναίκες της πόλης και μετά στο δημοτικό συμβούλιο".