Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης έδωσε το παρών στο forum με θέμα "Ο Δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας - Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας".

Το forum διοργανώθηκε από τον ΣΠΑΥ και  ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος παρουσίασε "Δεκάλογο" προτάσεων για τη προστασία των δασών και τη διαχείριση των κρίσεων. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης ανέφερε: «Ο δήμος μας δοκιμάστηκε σκληρά, βρεθήκαμε πολλές φορές σε απόγνωση. Το κόστος μεγάλο και οι απώλειες σημαντικές. Αυτός ο "Δεκάλογος" που παρουσιάστηκε σήμερα, είναι πολύ σημαντικός. Θα σταθώ ιδιαίτερα στο ζήτημα του συντονισμού, γιατί ήταν τραγικό αυτό που ζήσαμε με τον συντονισμό και χρειάζεται οπωσδήποτε να βελτιωθεί. Και θεωρώ επίσης σημαντικό να ιδρυθεί μια δασικής αστυνομία».  


 

Παρόντες στο forum, ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης (ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού), ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς. 

Ελίνα Αλεξίου, δημοτική σύμβουλος Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης - Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας - Γαβριήλ Αραμπατζής, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη

Γεννήθηκε το 1971 στα Λαγκάδια Γορτυνίας, τρίτο παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας. Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1994.

Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λαγκαδίων στις εκλογές του 1994 και του 1998. Το 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος και υπηρέτησε τον Δήμο Λαγκαδίων για οκτώ συναπτά έτη (2003-2010). Το 2014 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας και την προηγούμενη δημοτική περίοδο (2014-2019) ήταν Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο Στάθης Κούλης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 επικράτησε του Γιάννη Γιαννόπουλου, στον δεύτερο γύρο και εκλέχτηκε Δήμαρχος Γορτυνίας.