Το πρόγραμμα "THE GREEN CITY" στον Δήμο Ηλιούπολης.


 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «THE GREEN CITY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών «THE GREEN CITY» ξεκινάει από την Τρίτη 16/11/2021 στην Ηλιούπολη, σε συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Αττικής και τον φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Ένα ειδικό όχημα «Κινητό Πράσινο Σημείο» θα πραγματοποιεί στην Ηλιούπολη τρία δρομολόγια κάθε εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και θα σταθμεύει για την παραλαβή ανακυκλώσιμων από τους συμμετέχοντες πολίτες, σε 3 διαφορετικά σημεία της πόλης, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τρίτη
9:30 – 12:00, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως
12:30 – 14:25, Μνησικλέους και Αλκαμένους (Άλσος Ηλιούπολης)
14:45 – 15:40, Κεφαλληνίας και Μακεδονίας

Τετάρτη
9:30 – 12:00, Μετρό Ηλιούπολης
12:30 – 14:25, Πλατεία Κανάρια
14:45 – 15:40, Πλατεία Ανεξαρτησίας

Πέμπτη
9:30 – 12:00, Πλατεία Αγίας Παρασκευής
12:30 – 14:25, Πλατεία 25ης Μαρτίου
14:45 – 15:40, Πλατεία Αγίας Μαύρας

Οι πολίτες μπορούν να προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά και να επιβραβεύονται ανάλογα με τον τύπο και το βάρος των υλικών που ανακυκλώνουν, κερδίζοντας πόντους και ανάλογα οφέλη στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος, που είναι αναρτημένες στην εφαρμογή για κινητά «THE GREEN CITY».

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προσφορές & εκπτώσεις στους πολίτες, που ανακυκλώνουν ώστε να έχουν άμεσο όφελος, εξαργυρώνοντας τους πόντους τους.

Τρόποι εγγραφής στο πρόγραμμα:

Μέσω της εφαρμογής κινητού «The Green City», που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store.
Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής οθόνης αφής ή μέσω γραπτής αίτησης.
Μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΕΔΩ:


Τα ανακυκλώσιμα υλικά που γίνονται αποδεκτά από το πρόγραμμα είναι διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών, όπως χαρτί, χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο, γυαλί, ηλεκτρονικός-ηλεκτρικός εξοπλισμός, βρώσιμα έλαια & λίπη και ακόμη ρούχα, υποδήματα και υφάσματα.

Η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης συμμετέχει σε κάθε δράση, που ενισχύει τις αρχές και τις αξίες της Ανακύκλωσης και συμβαδίζει με τις προγραμματικές της θέσεις, όπως εξειδικεύτηκαν με το εγκεκριμένο Τοπικά Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

15 Νοεμβρίου

Γιάννης Αντζινάς
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας,
Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων