ΣΠΑΥ Υμηττός: Πραγματοποιήθηκε σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου.

 


Στα πλαίσια της συνεργασίας που αναπτύσσει η διοίκηση του Σ.Π.Α.Υ. με τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης που δραστηριοποιούνται σε όλο τον Υμηττό και σε συνέχεια του FORUM που διοργάνωσε ο ΣΠΑΥ με θέμα τον "Δεκάλογο Σωτηρίας των Δασών", πραγματοποιήθηκε σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Συνδέσμου παρουσία του Προέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, του νέου Αντιπροέδρου του ΣΠΑΥ & Δημάρχου Ζωγράφου κ. Βασίλης Θώδας, του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής & Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κρωπίας κ. Θεόδωρου Γρίβα και του Βουλευτή Νοτίου Τομέα κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό όργανο του ΣΠΑΥ, που για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή από την διοίκηση του Συνδέσμου το 2020 και το οποίο λειτουργεί με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό, την οργάνωση και την αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων που απασχολούν τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης του Υμηττού.
Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργείται ομάδα εργασίας με σκοπό τη συλλογή προτάσεων που θα ενισχύσουν την κοινή μας προσπάθεια για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού μας.
Στη σύσκεψη του ΣΠΑΥ συμμετείχαν:
-Το επιτελείο του Σ.Π.Α.Υ.
-Μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου
Εκπρόσωποι από τις Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης:
-ΣΕΠΠΒΑΤΥ-Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού
-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρασφάλειας Βάρης
-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Βούλας
-Κ.Π.Δ.& Φ.Π. Βύρωνα- Ομάδα Άμεσης Επέμβασης
-Εθελοντική Δασοπροστασία - Πυρόσβεση Γλυφάδας
-Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού
-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
-Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ηλιούπολης
-Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής
-Εθελοντική Ομάδα Δήμου Κρωπίας
-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.-Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού