Πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων "ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ" στους αριστούχους της Γ’ τάξης των Λυκείων Ηλιούπολης & Δάφνης - Υμηττού.


Κατά την φετινή απονομή βραβεύθηκαν 15 νέοι από τον Δήμο Ηλιούπολης και 6 από τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και συγκεκριμένα οι:

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
1. ΣΤΑΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (1ο ΓΕΛ)
2. ΑΝΔΡΙΚΑΡΑ ΕΥΓΕΝΙΑ (2ο ΓΕΛ)
3. ΛΑΤΣΗ ΑΘΗΝΑ (2ο ΓΕΛ)
4. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ (3ο ΓΕΛ)
5. ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (3ο ΓΕΛ)
6. ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ (3ο ΓΕΛ)
7. ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (3ο ΓΕΛ)
8. ΣΤΟΪΚΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (3ο ΓΕΛ)
9. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΠΗ(3ο ΓΕΛ)
10. ΜΑΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ – ΧΡΙΣΤΙΝΑ (4ο ΓΕΛ)
11. ΤΣΑΚΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (4ο ΓΕΛ)
12. ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (5ο ΓΕΛ)
13. ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – ΔΗΜΗΤΡΑ (5ο ΓΕΛ)
14. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ (5ο ΓΕΛ)
15. ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (1ο ΕΠΑΛ)
ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ
1. ΔΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1ο ΓΕΛ)
2. ΨΥΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1ο ΓΕΛ)
3. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (3ο ΓΕΛ)
4. ΒΟΓΚΛΗΣ ΗΛΙΑΣ (3ο ΓΕΛ)
5. ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (3ο ΓΕΛ)
6. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1ο ΕΠΑΛ)

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Καίτη Χωματά, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ευαγγελία Αντωνίου και η εκπρόσωπος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Καρακώνη Βαρβάρα-Αικατερίνη παρέδωσαν τα βραβεία στους παρόντες αριστούχους των Λυκείων των δύο Δήμων για το σχολικό έτος 2020-2021, αποδίδοντας τα εύσημα στους νέους της πόλης για τις επιδόσεις τους.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ    ΤΟΥΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ
Αμφιθέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης
(Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη)


Ο Χαράλαμπος  Τουραμάνογλου του Αναστασίου (... - 1996) ήταν παιδίατρος που έζησε και δραστηριοποιήθηκε στην περιοχή του Υμηττού και της Ηλιούπολης.

Στις 18 Ιουνίου 1994 συνέταξε τη διαθήκη του με την οποία συνέστησε κληροδότημα αποτελούμενο από δύο καταστήματα. Τα έσοδα από τα ενοίκια των δύο αυτών καταστημάτων, όρισε να μοιράζονται ισόποσα στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς στους πρώτους μαθητές της τελευταίας τάξης κάθε Λυκείου του Υμηττού και της Ηλιούπολης και ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Τη μόνη επιπλέον προϋπόθεση που έθεσε ο διαθέτης είναι, οι μαθητές να διαμένουν με την οικογένειά τους για  δέκα συνεχή χρόνια από την αποφοίτησή τους και πριν στην Ηλιούπολη ή στον Υμηττό.

Τη διαχείριση του κληροδοτήματος ανέθεσε στον Δήμαρχο Ηλιούπολης και τη Δημαρχιακή Επιτροπή.

Έτσι κάθε χρόνο ο σύλλογος των καθηγητών κάθε Λυκείου, επιλέγει τον μαθητή-μαθήτρια με την υψηλότερη βαθμολογία στο απολυτήριό του και που είναι δημότης για τουλάχιστον 10 συνεχή χρόνια του Δήμου Υμηττού ή Ηλιούπολης και τον προτείνει για το βραβείο.  Το ποσό του βραβείου δεν είναι το ίδιο για κάθε σχολική χρονιά, αλλά εξαρτάται από τα έσοδα του κληροδοτήματος από τα ενοίκια. Η βράβευση των μαθητών γίνεται σε συνεργασία των Δήμων Υμηττού και Ηλιούπολης στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης.