Ενδιαφέρουσα Ανάρτηση του ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κου Νικολάου Καραβαγγέλη για ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ με ανοικτά ώτα και γρήγορα αντανακλαστικά.



Αναφέρει ο κος Καραβαγγέλης σε σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ;

Τροφή για σκέψη και προβληματισμό για όλους, μα περισσότερο για τους ιθύνοντες και αρμόδιους.
- Μετά το κλείσιμο των σχολείων στις 23/12 και μέχρι την επανέναρξή τους (πιθανόν στις 10/1) οι μαθητές θα δικαιούνται δωρεάν self-tests ;
Να θυμίσω ότι οι μαθητές στις 1 – 6/11/21 προμηθεύτηκαν πέντε (5) self-tests και στις 17 - 27/11/21 προμηθεύτηκαν άλλα δέκα (10) ανά μαθητή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την παρακολούθηση των μαθημάτων τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο μέχρι το κλείσιμο των σχολείων. (2 self-tests ανά εβδομάδα).
- Σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για την είσοδο σε χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους και γενικότερα κλειστούς χώρους, αθλητικές δραστηριότητες ,θεματικά πάρκα, λούνα πάρκ κτλ οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται είτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είτε στην ειδική πλατφόρμα edupass.gov.
Οι γονείς θα επιβαρύνονται με την αγορά self-tests κάθε φορά που θα θέλουν να επισκεφθούν τους παραπάνω χώρους μαζί με τα παιδιά τους ;
Ακούγονται εύηχες οι ανακοινώσεις για παροχή ενός δωρεάν self-test , από τις 6 - 11/12/21 και ενός ακόμη την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2022 ανά πολίτη άνω των δεκαοχτώ ετών είτε είναι εμβολιασμένος είτε όχι.
Τι θα γίνει όμως με τους νεότερους που ως παιδιά και νέοι έχουν δικαιωματικά την ανάγκη περισσότερο από όλους να χαρούν, να παίξουν και να διασκεδάσουν με ασφάλεια;".