Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κος Γιώργος Βλάχος στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

3-12-2021. Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Περιφέρεια Αττικής στο αναμορφωμένο πάρκο Τρίτση συνδιοργάνωσε με τον Φορέα Διαχείρισης, σειρά εκδηλώσεων με την έμπρακτη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικό κίνημα.


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων "θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η δρομολόγηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται στα 3 καλύτερα της Ευρώπης".

Η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου υπενθύμισε την δημιουργία της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας και την νομοθέτηση του "Προσωπικού Βοηθού του Αναπήρου".


Ο Ευρωβουλευτής κ. Σ. Κυμπουρόπουλος επισήμανε "ότι η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία γιορτής αλλά και συζήτησης θεμάτων που αφορούν στις ίσες ευκαιρίες".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Πέππας αναφέρθηκε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητα.