Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνάντηση για τα κρίσιμα θέματα του Εμπορίου & τη λειτουργία της αγοράς.Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνάντηση για τα κρίσιμα θέματα του Εμπορίου & τη λειτουργία της αγοράς

Συνάντηση στο γραφείο του Γ. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κου Σ. Αναγνωστόπουλου, είχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σ. Καφούνης, ο Αντιπρόεδρος Ν. Κογιουμτσής και ο Γ. Γραμματέας Αθ. Τσαγγάρης.
Συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την τρέχουσα εορταστική περίοδο και οι εξελίξεις στην αγορά.
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου που αφορά στην κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων καθώς και για την ανάγκη του ειδικού προσδιορισμού των εμπορικών τουριστικών καταστημάτων, που δραστηριοποιούνται στις γεωγραφικές περιοχές που έχουν οριοθετηθεί ως αμιγώς τουριστικές από τις αρμόδιες Περιφέρειες της χώρας.
Για την αντιμετώπιση του Παράνομου Εμπορίου συμφωνήθηκε, η συνεργασία Ε.Σ.Α Γ. Γραμματείας Εμπορίου και ΔΙ.Μ.Ε.Α. για να εξασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και έγινε ειδική μνεία για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε περιοδικές και εορταστικές υπαίθριες αγορές.
Τέλος, αναφέρθηκε η έλλειψη κανονιστικού πλαισίου για τα καταστήματα που διαθέτουν επαναχρησιμοποιημένα προϊόντα (2ο χέρι) και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε εμπόρους & καταναλωτές.