ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο βιασμός είναι βιασμός από όποιον και αν τελείται -Επισύρει πλέον αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη και όχι πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 ετών όπως προέβλεπε ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ.



Το κακούργημα του ομαδικού βιασμού επισύρει πλέον αποκλειστικά ισόβια κάθειρξη και όχι και πρόσκαιρη κάθειρξη 10-15 ετών όπως προέβλεπε ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μαστροπεία σε βάρος ενηλίκων γυναικών απαλείφθηκε ως αξιόποινη πράξη από τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ και επανήλθε με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα της Κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα σε βάρος όλων των ενηλίκων.
Με τον νέο ΠΚ προστέθηκε ως επιβαρυντική περίσταση ο βιασμός ανηλίκου που δεν υπήρχε καν στον προηγούμενο και με αποκλειστική ποινή τα ισόβια, ενώ η υπό όρον απόλυση για τέτοιου είδους εγκλήματα έγινε πολύ πιο αυστηρή.
Τέλος, με τις νέες προσθήκες στον κώδικα ποινικής δικονομίας και τα ενήλικα θύματα στις περιπτώσεις βιασμών καταθέτουν παρουσία ψυχολόγου.
Ας σταματήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να προσπαθεί για μία ακόμα φορά να καπηλευτεί τον ανθρώπινο πόνο. https://bit.ly/3qPiln8