Ηλιούπολη: Πρόταση του Δημήτρη Σταματόπουλου με αφορμή την ταλαιπωρία του λόγω της κακοκαιρίας.


Αναφέρει σσ σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Σταματόπουλος:

"Λυπάμαι πολύ στο Δήμο Ηλιούπολης, όταν ζήτησα να φέρουν ένα εκχιονιστικό μηχάνημα ή άλλο μεταφορικό μέσον, ώστε να μαζέψει το χιόνι (που έφτανε μέχρι στο αστράγαλο και λίγο παραπάνω) στην γειτονιά μου, με αποτέλεσμα να πάω στην αιμοκάθαρση ή με το αμάξι μου ή με ταξί ή έστω να με πάει κάποιος/α προς την πιάτσα των ταξί, διότι οι κεντρικοί δρόμοι ήτανε ήδη σχεδόν ανοιχτοί δίχως προβλήματα. Τα προβλήματα ήτανε τα στενά των οδών.

.
Δυστυχώς είχα πάρει τηλέφωνο την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης, πως θα έφερναν είπαν και δε πήρανε ούτε τηλέφωνο στην κατοικία μου να ρωτήσουν αν περίμενα ή εφυγα, ενώ ήδη είχα φύγει με τα πόδια και να ψάχνω ταξί - που ήτανε δύσκολο - μα τελικά βρήκα αμέσως, αισθάνθηκα τυχερός πολύ και έκανα την θεραπεία μου.
Δόξα τω Θεώ!
Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε αλλά ταξί, ενώ είχα πάρει τηλέφωνο, έλεγαν δε είχαν.
.
Βέβαια έμαθα έγινε κι άλλο παρόμοιο συμβάν από άλλον ασθενή με αίμοκαθαρση, ορίστε η πηγή http://www.energoipolites.eu/2022/01/blog-post_29.html?m=1, καταγγελία από τον κ. Παντελή Φασοη, το οποίο δε κατάφερε το πυροσβεστικό να τον πάει, λόγω που ήτανε κλειστή μία οδός της Ηλιούπολης.
.
Στο Δήμο Βύρωνα έγινε εξαιρετική εξυπηρέτηση έναν ασθενή με αίμοκαθαρση και το οποίο η πυροσβεστική μεταφερε την μονάδα αιμοκάθαρσης, ώστε να κάνει την θεραπεία του. (Εικόνα 2)



.
Θα πρέπει η Ηλιούπολη να έχει τουλάχιστον 2-3 εκχιονιστικά μηχάνηματα για τους ΑμεΑ να ανοίγουν δρόμους με αποτέλεσμα να κάνουν την θεραπεία τους, σε κάθε είδους πάθησης χωρίς να υπάρχει ταλαιπωρία ανεξάρτητα οχήματος ακόμα και δικό του, φυσικά σε κάθε Δημότη/Κάτοικο σε περίπτωση ανάγκης!
.
Δε γίνεται κύριοι της Δημοτικής Αρχής της Ηλιούπολης να περιμένουμε από έναν Πατούλη και τον κάθε Πατούλη, ποτέ να μας φέρουν εκχιονιστικά μηχάνηματα από την περιφέρεια ενώ είχαν ήδη 80 εκχιονιστικά μηχάνηματα και δεν χρησιμοποιήθηκαν! Προτιμώ να έχουμε του Δήμου Ηλιούπολης για εκχιονιστικά μηχάνηματα!
Τα Δημοτικά Τέλη γιατί τα πληρώνουμε;;
Για να έχουμε ασφάλεια χωρίς πρόβλημα σε κάθε καιρικά φαινόμενα.
.
Πρέπει να τεθεί ως επόμενο θέμα να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αγοράσει ο Δήμος Ηλιούπολης, δικά τους εκχιονιστικά μηχάνηματα. Ή ώστε να βρεθεί μια λύση από εμάς ως ΑμεΑ, από θέμα χρημάτων.
.
Ευχαριστώ πολύ.
Υγεία !".

Ο κος Δημήτρης Σταματόπουλος