Στον Δήμο Ηλιούπολης κ. Δήμαρχε;

Δεν σκέφθηκαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι να κάνουν κάτι για την ανακύκλωση των φυσικών Χριστουγεννιάτικων δένδρων όπως έγινε σε άλλους Δήμους;;; 

Δύσκολο πράγμα θα μας πείτε κ. Δήμαρχε... 


Δήμος Αλίμου (04.01.2022)

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ
Επιστρέφουμε τα δένδρα στη φύση και τα κάνουμε λίπασμα, ώστε να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον!
Παρακαλούμε καλέστε τον Δήμο μας (Τμήμα Περιβάλλοντος) στα τηλέφωνα 2109810445 ή 2109810778 (ώρες 7:00-16:00) για να κλείσουμε ραντεβού και να περάσουμε να πάρουμε το φυσικό Χριστουγεννιάτικο δένδρο σας και να το πάμε για ανακύκλωση (κομποστοποίηση).
Ακόμα και αν λείπετε την ώρα του ραντεβού και απλώς το έχετε αφήσει εκεί από νωρίτερα, εμείς θα το πάρουμε και θα το πάμε για ανακύκλωση.
Τα φυσικά δένδρα, όπως και τα προϊόντα κλαδέματος (κλαδιά, φύλλα, ξερόχορτα κ.λπ.) δεν επιτρέπεται να μπαίνουν ούτε στον πράσινο κάδο απορριμμάτων, ούτε στον μπλε κάδο ανακύκλωσης!
Ας συμβάλλουμε όλοι για ένα πιο καθαρό περιβάλλον, με σεβασμό στην φύση και στις επόμενες γενιές!


Δήμος Παλαιού Φαλήρου (04.01.2022)

Συλλογή και αξιοποίηση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου,  ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου οργανώνει Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων με στόχο τον διαχωρισμό στην πηγή  των υπολειμμάτων πρασίνου, προκειμένου να συλλεχθούν και να αξιοποιηθούν από το εργοστάσιο κομποστοποίησης της Φυλής.

Η δράση στοχεύει στην εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα δέντρο να μην καταλήξει στο απλό ΧΥΤΑ.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα δέντρα στους κάδους αλλά ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο, είτε να καλούν και να ενημερώνουν στο 1565 της Υπηρεσίας Καθαριότητας προκειμένου να κλείνουν ραντεβού και να ενημερώνουν για την περισυλλογή τους από συγκεκριμένα σημεία.

Η δράση θα συμβάλει  στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος  καθώς  τα φυτικά υπολείμματα έχουν πλούσιες θρεπτικές ουσίες που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα.