Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Μια Καταγγελία για την ευκαιρία διαστρέβλωση της αλήθειας από την κυβέρνηση και τα τρολ της.

 


16.01.2022

Καταγγελία που μας ήρθε σήμερα από δημότη, την οποία και προσυπογραφούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση, αφού με πολύ συγκεκριμένο και εύγλωττο τρόπο έρχεται να τρολάρει όλους τους ανεύθυνο-υπεύθυνους που θα τρέξουν με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών, να υψώσουν και πάλι την «σημαία» της… «επέμβασης του εισαγγελέα για τους βανδαλισμούς στα σχολεία»!!!

Η επιστολή αναφέρει!

Εδώ και κάποιες ημέρες το σχολικό συγκρότημα 4ου γυμνασίου και 4ου λυκείου Ηλιούπολης τελεί (υποτίθεται) υπό κατάληψη. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική: Η πλειοψηφία των παιδιών που συχνάζουν, κυρίως τις βραδινές ώρες, στο χώρο του σχολείου καμία σχέση δεν έχουν με μαθητές των δύο σχολείων.


Μέσα στη νύχτα, ανήλικοι άνω των 15 ετών καθώς και ενήλικοι, με κουκούλες και ρόπαλα, σπάνε ό, τι βρουν μπροστά τους έχοντας παραβιάσει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις συνολικά έξι προκάτ αίθουσες επί της οδού Γράμμου. Επί μία εβδομάδα τουλάχιστον, ως γείτονες γινόμαστε μάρτυρες μιας κλιμακούμενης επίθεσης στο χώρο του δημόσιου σχολείου αλλά και στη γειτονιά μας, με διατάραξη της κοινής ησυχίας με διάφορους τρόπους (κόρνες γηπέδων, μαρσαρίσματα από αυτοκίνητα και μηχανάκια, χτυπήματα με ρόπαλα στους τοίχους των προκάτ αιθουσών, χτυπήματα για να σπάσουν οι πόρτες των αιθουσών αυτών, σπάσιμο σε τζάμια, καρέκλες και θρανία). Το συνολικό αποτέλεσμα θυμίζει πεδίο μάχης.

Κατόπιν προσπάθειας, δε βρήκαμε κανέναν αρμόδιο. Το βράδυ της Παρασκευής η αστυνομία κλήθηκε και έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση εδώ, μόνο και μόνο για να πει στους βάνδαλους όπως ακούσαμε με τα ίδια μας τα αυτιά «Να κάνουμε μια συμφωνία, μη σπάτε τζάμια» και αποχώρησε αμέσως.

Το βράδυ του Σαββάτου οι ίδιες φασαρίες και καταστροφές ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, γύρω στις 9 το βράδυ. Μαρσαρίσματα, σπασίματα, μέχρι και ρόπαλα έχουν προμηθευτεί μερικοί και είδαμε με τα μάτια μας νεαρό να σπάει ό, τι βρει μπροστά του, μέχρι και το ταβάνι της μίας προκάτ αίθουσας. Μάλιστα, κατόπιν προσπάθειας να συνεννοηθούμε με κάποιους από αυτούς ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αίθουσες στις οποίες οι εν λόγω αλήτες έχουν ουρήσει και έχουν κάνει την ανάγκη τους.


Ουδείς αρμόδιος παρών. Γνωρίζουμε από το διευθυντή του 4ου λυκείου, κύριο Χρυσουλάκη ότι ο δήμαρχος κύριος Χατζηδάκης εδώ και μέρες είναι ενήμερος για την κατάσταση, όπως και το τοπικό ΑΤ αλλά και η διευθύντρια του γυμνασίου στο οποίο υπάγονται αυτές οι σχολικές αίθουσες, η κυρία Κατσαρού. Κανείς δεν ήρθε εδώ να πει ή να κάνει κάτι, με αποτέλεσμα (και λόγω της απάθειας της πλειοψηφίας των γειτόνων που απλά περιμένουν να εκτονωθεί μόνο του το συμβάν) να φτάσουμε χθες περί τις 11 τη νύχτα στο αποκορύφωμα (ελπίζουμε) το οποίο ήταν μια φωτιά που μπήκε σε κάδο ανακύκλωσης μόλις δύο μέτρα από στύλο της ΔΕΗ.

Αν δεν είχαμε τα απαραίτητα αντανακλαστικά να καλέσουμε αμέσως την πυροσβεστική και αν δεν ήμασταν οι ίδιοι …τοποτηρητές εδώ, μιας και οι αρμόδιοι σιωπούν εκκωφαντικά, μπορεί ο καθένας να φανταστεί πως ίσως η φωτιά να είχε καταλήξει στο στύλο αυτό, με εκρήξεις και τα συναφή.

Ρωτάμε:

Ποιος είναι αρμόδιος για αυτή την κατάσταση που εντέλει προβοκάρει τα δίκαια αιτήματα και προβλήματα που προσπαθούν να ορθώσουν σε όλοι την Αθήνα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε και ζούμε όλοι, οι μαθητές;


Γιατί η αστυνομία εχθές 15 προς 16/1 δεν εμφανίστηκε, παρά μόνο πέρασε το ανακριτικό της τροχαίας και πήρε μαρτυρίες ΜΟΝΟ από πυροσβέστες και μετά έσπευσε να φύγει ενώ ήμασταν κρεμασμένοι στα κάγκελα αγωνιώντας κι εμείς για την επέκταση της φωτιάς αλλά και της καταστροφής που συντελείται (όπως φαίνεται) μεθοδευμένα;

Πού είναι άραγε οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων όταν το σχολείο των παιδιών τους καταστρέφεται και αφήνονται τα παιδιά μόνα τους, εκτεθειμένα σε ενέργειες προβοκατόρικων ομάδων, στην προσπάθεια τους να τραυλίσουν έστω με τον δικό τους τρόπο, την αγωνιά όλων μας για τις συνθήκες που καλούνται να κάνουν μάθημα σε συνθήκες πανδημίας;

Ποια καθαρίστρια των 500 ευρώ θα αναλάβει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα όταν δεήσει ο δήμος να ενδιαφερθεί;

Και ποιος δημότης θα πληρώσει και κυρίως ΓΙΑΤΙ την αποκατάσταση των φθορών εφόσον δεν απεφεύχθησαν με ευθύνη και της δημοτικής αρχής που γνώριζε και απάντησε όπως ενημερωθήκαμε ότι θα έρθει ΑΥΡΙΟ, δηλαδή το πρωί της 16ης Ιανουαρίου να εποπτεύσει το χώρο και ακόμη;

Δηλώνουμε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την, καταπώς φαίνεται, συντονισμένη αδιαφορία και για τη γειτονιά μας και για τα παιδιά της και για το δημόσιο σχολείο που δυσφημείται με ευθύνη τοπικών «αρχόντων» και «υπευθύνων» και ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ληφθούν μέτρα με προσλήψεις σχολικών φυλάκων, την απόσυρση των προκάτ αιθουσών που χρονίζουν και ελκύουν έτσι κι αλλιώς βανδάλους , την λειτουργία των σχολείων με άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σε συνθήκες πανδημίας.

Α.Β

ΕΔΩ ΣΕ PDF: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πηγή:https://lsilioupolis.wordpress.com/2022/01/16/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%ce%b2/#more-10943