Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Στο ίδιο έργο (Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δημοτικής αρχής) θεατές…

 


Στον πρώτο καύσωνα καιγόμαστε, στην πρώτη βροχή πλημμυρίζουμε, με το πρώτο χιόνι παραλύουμε.

Ένα κράτος από πάνω έως κάτω ανίκανο να προστατεύσει τις ζωές εργαζομένων και λαού, αφού όλα τα γρανάζια και οι αρμοί του το μόνο που ξέρουν και εκπαιδεύονται να κάνουν, είναι να προφυλάσσουν τα κέρδη των ιδιωτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, απομυζώντας τον ιδρώτα, τον αγώνα και την αγωνιά μας και χειραγωγώντας επικοινωνιακά το μυαλό και την αξιοπρέπειά μας!

Το φορτηγό του Δήμου στην Κατεχάκη


Η εικόνα του γενικευμένου εγκλωβισμού των εργαζομένων στους δρόμους της πρωτεύουσας, των αδιάβατων αλπικών δρόμων στα προάστια και στην πόλη μας, η εγκατάλειψη των εγκλωβισμένων ανθρώπων στην τύχη τους στην ακριβοπληρωμένη Αττική οδό, είναι τα επεισόδια ενός αντιλαϊκού έργου που επαναλαμβάνεται με περίσσιο θράσος από όλους τους κρίκους ενός εχθρικού κράτους, που όταν αναμετριέται με τις λαϊκές ανάγκες, βουλιάζει αύτανδρο και φορά τις πλουμιστές φορεσιές με τις φουσκωμένες τσέπες μόνο όταν αναμετριέται με τα κελεύσματα των επιχειρηματικών ομίλων.


Πυροσβεστικό όχημα εγκλωβισμένο στην Αγ Μαρίνα


Αυτή είναι η πραγματικότητα που καταγράφεται αυτές τις μέρες και στην πόλη μας. Παραμονές και με το χιονιά σε εξέλιξη η Δημοτική Αρχή όπως και η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια δήλωνε πανέτοιμη, με τον Δήμαρχο να καλεί με ανακοίνωση του τους δημότες να επιδείξουν ευθύνη …μοιράζοντας σακουλές αλάτι!

Στην εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, τις φαιδρές ανακοινώσεις περί ετοιμότητας όλων, τις σάρωσε η πραγματικότητα και στην πόλη. Το μεσημέρι της Δευτέρας η Κατεχάκη ήταν ήδη μπλοκαρισμένη με εγκλωβισμένους οδηγούς και αυτοκίνητα και η Περιφέρεια έψαχνε εκείνη την ώρα να βρει ερπυστριοφόρα οχήματα! Το φορτηγό του Δήμου φορτωμένο με αλάτι και χωρίς αλυσίδες είναι από χθες «κολλημένο» στο δρόμο και σήμερα είναι ακόμα στην κατηφόρα της Ελευθέριου Βενιζέλου, ζωντανός μάρτυρας, του φιάσκου που ζούμε!

Στην Λεωφόρο Ειρήνης


Οι δρόμοι στην πόλη γρήγορα έγιναν απροσπέλαστοι και παραμένουν έτσι. Τα μηχανήματα του Δήμου, όπως τα είδαμε στο πεδίο αλλά και πληροφορούμαστε, βρέθηκαν και πάλι εγκλωβισμένα, είτε στο πυροφυλάκιο είτε στο αμαξοστάσιο. Πολλά από αυτά είναι χαλασμένα, με αποτέλεσμα οι όποιες λιγοστές προσπάθειες για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων με την συνδρομή και ιδιωτικού συνεργείου που κάλεσε η Δημοτική Αρχή, να μην συνεισφέρουν ούτε κατ’ ελάχιστο στην αποσυμφόρηση τους αφού τα μηχανήματα που μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «Αλατιέρες» βρέθηκαν εγκλωβισμένα. Ιδού λοιπόν το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής! Ελλειμματικό έως ανύπαρκτο και το ίδιο αδιέξοδο όπως πέρσι, στην Μήδεια. Με τις ίδιες ελλείψεις και ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ λάθη. Δεν ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ τίποτα!

Στις γειτονιές της Κ. Ηλιούπολης

Από χτες αλλά και σήμερα πάλι από το πρωί ζητάμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να μάθουμε το σχέδιο του Δήμου για την αποσυμφόρηση των κεντρικών δρόμων και εικόνα πειστική δεν μας δόθηκε. Η Δημοτική Αρχή με οδηγό το σχέδιο της Κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας», με πολύ προσευχή «για να βγει ο Ήλιος», υπομονή και ατομική ευθύνη περιμένει την λύτρωση…

Στην Αγία Μαύρα με ζημιές σε αυτοκίνητο

Φυσικά δεν τολμήσαμε να ζητήσουμε και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για τον απεγκλωβισμό των δρόμων στις …γειτονίες, που το χιόνι φτάνει ως το γόνατο και από το βράδυ θα γίνει παγοδρόμιο, γιατί φοβηθήκαμε ότι ευλόγως θα χαρακτηριστούμε είτε ανεδαφικοί είτε μαξιμαλιστές!!

25.01.2022