"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Στάθης Ψυρρόπουλος: 10+1 Ψέματα αναζητούν απαντήσεις!

Πλήρης Αποδόμηση όσων ανέφερε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σε συνέντευξή του σε τοπικό site σχετικά με την πρόσφατη κακοκαιρία από τον επικεφαλής της παράταξης "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" κο Στάθη Ψυρρόπουλο.

Η χθεσινή σχετική ανακοίνωση:

"ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" - Στάθης Ψυρρόπουλος: 10+1 Ψέματα αναζητούν απαντήσεις!

1) Κε Χατζηδάκη, αναφέρετε ότι ο δημότης επειδή δεν μπορεί να απευθυνθεί στο κεντρικό κράτος και στον ΔΕΔΔΗΕ, απευθύνεται στο Δήμο του.

Όχι, κε Χατζηδάκη, ο Δημότης απευθύνεται σε εσάς γιατί γνωρίζει καλά τις αρμοδιότητες σας και τις υποχρεώσεις σας ως Δήμαρχος.

Και δυστυχώς για εμάς τους πολίτες, η διοίκηση επέδειξε παντελή ανεπάρκεια. Γνωρίζουμε όμως γιατί ξεκινάτε από αυτό την απάντησή σας.

Είναι πολύ απλό: θέλετε να αποτινάξετε τις ευθύνες από πάνω σας, σαν να είμαστε όλοι οι υπόλοιποι ανυποψίαστοι και να μην καταλαβαίνουμε τις προθέσεις σας.
2) Αμέσως μετά δηλώνετε ότι ο Δήμος ήταν πλήρως προετοιμασμένος και υπήρχαν κάποια απρόβλεπτα γεγονότα.

Μάλιστα αναφέρετε ότι υπήρχε σχέδιο που σε κανέναν δημότη Ηλιούπολης δεν έγινε αντιληπτό πέρα από την αυλή σας.

Δηλώνετε ότι το χιόνι καθαρίστηκε μετά από 5 ημέρες δήθεν από εσάς.

Πρέπει να σας απαντήσουμε ότι ο ήλιος ήταν ο μόνος σύμμαχος του Ηλιουπολίτη 5 μέρες μετά, αλλιώς ακόμη θα είχαμε βουνά από χιόνια.
3) Μιλήσατε για 18 ώρες συνεχούς χιονόπτωσης σαν να μην το περιμένατε.

Αυτό είναι το πρόβλημα: ότι παρά τις κρατικές προειδοποιήσεις των ειδικών, εσείς δεν κάνατε καμία προετοιμασία ως δήμος, όπως θα έπρεπε ενώ εμείς φωνάζαμε, αλλά μας χαρακτηρίζατε γραφικούς.

Αντίθετα με την γειτονική Aργυρούπολη που ήταν καθαρή από χιόνι στα στενά και τους κεντρικούς δρόμους. Οι κοροϊδίες δε σε δημότες που σας καλούσαν και τους διαβεβαιώνατε ότι τα εκχιονιστικά είχαν περάσει για να καθαρίσουν, αλλά το χιόνι ξαναστρώθηκε ήταν τουλάχιστον ντροπιαστικές.

Δεν ξέρουμε πραγματικά πού εντοπίστηκε η μεγαλύτερη αποτυχία του Δήμου. Στους κεντρικούς δρόμους ή στα στενά;

Το μόνο σίγουρο ήταν ότι όλοι οι δημότες ήταν αποκλεισμένοι!
4) Δηλώσατε στην συνέντευξή σας ότι την Τρίτη οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι ήταν ανοιχτοί.

Ακόμη να αντιληφθείτε ότι ο δημότης έχει αντίληψη και μάλιστα υψηλή;

Πόσο θα τον κοροϊδέψετε ακόμη;
5) Όφειλε η περιφέρεια, όφειλαν οι πολίτες, όφειλε ο καιρός… Μόνο ο Δήμος Ηλιούπολης δεν όφειλε…
6) Άραγε οι 7 τόνοι αλατιού που διανεμήθηκαν στους πολίτες την Κυριακή, ήταν αρκετοί;

Σε πόση ώρα ξεμείναμε από αλάτι;

Αυτή ήταν η προετοιμασία που κάνατε;

Γιατί δε δηλώσατε στην συνέντευξή σας ότι ο Δήμος έβγαλε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία καλούσατε τους πολίτες την ώρα που ήταν αποκλεισμένοι να προμηθευτούν αλάτι τις επόμενες ημέρες από σημεία στα οποία κανείς δεν μπορούσε να φθάσει επειδή ήταν αποκλεισμένοι;

Ζητήσατε απ’ ότι λέτε στην Περιφέρεια επιπλέον αλάτι. Πότε κε Χατζηδάκη το ζητήσατε; Την Κυριακή;

Γιατί δεν προετοιμαστήκατε 10 ημέρες πιο πριν;

Από τον προηγούμενο χιονιά;

Τη Δευτέρα το πρωί που στείλατε το φορτηγό στη Μάνδρα Αττικής να φορτώσει αλάτι, δεν θεωρείτε ακόμη και σήμερα τον εαυτό σας υπαίτιο για την τόσο μεγάλη καθυστέρηση;

Δευτέρα πρωί κε Χατζηδάκη;

Ξεκίνησε από τη Μάνδρα 9.30 το πρωί και δηλώνετε με έκπληξη ότι εγκλωβίστηκε στην Αττική οδό.

Περιμένατε κάτι διαφορετικό;

Μας εκπλήσσετε πραγματικά!

Λίγο πιο μετά βέβαια παραδέχεστε και ο ίδιος ότι οι 7 τόνοι δεν είχαν κανένα νόημα για την κακοκαιρία που περιμέναμε, αλλά το κάνετε εντέχνως για να μη δηλώσετε ευθέως ότι είστε ως διοίκηση τσακωμένοι με την ικανότητα πρόληψης που θα έπρεπε να διαθέτει μία διοίκηση ενός Δήμου.

Στο σημείο αυτό επιρρίπτετε και πάλι ευθύνες στην περιφέρεια Αττικής για το φορτηγό που στείλατε με κίνδυνο της ζωής του οδηγού για να προμηθευτεί το αλάτι από τη Μάνδρα Αττικής τη Δευτέρα το πρωί, την στιγμή που διαφαινόταν τι θα επακολουθούσε.
Είναι δικό σας επίτευγμα το γεγονός ότι μέχρι τις 11.00π.μ. της επόμενης μέρας 21 τόνοι αλατιού βρίσκονταν αποκλεισμένοι λόγω της εγκληματικής αμέλειας που επεδείξατε ως Διοίκηση.
7) Αναφέρεστε σε κακοκαιρίες 100 χρόνων και χαρακτηρίζετε την κακοκαιρία αυτή ως μία από τις χειρότερες.

Γιατί δεν είχατε προετοιμάσει τους πολίτες τις προηγούμενες ημέρες για την κακοκαιρία που ερχόταν;

Κατόπιν εορτής, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλετε να καλύψετε την απραξία σας. Και αναφέρεστε αμέσως μετά στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, αναφερόμενος κεκαλυμμένα στις περιοχές που λόγω γεωγραφικής θέσης παρουσίασαν μεγαλύτερες δυσκολίες.

Τελικά η Ηλιούπολη βρίσκεται νότια;

Είναι κοντά στη θάλασσα;

Δικαιολογείται λόγω της γεωγραφικής θέσης ότι βρεθήκαμε αποκλεισμένοι;
8) Μιλήσατε για τα εκχιονιστικά που διέθεσε ο δήμος και επιδοθήκατε σε μία παρένθεση όπου αναφέρεστε σε ψήφισμα που συμμετείχε μόνο η δημοτική αρχή.

Κε Χατζηδάκη, κάνετε αντιπολίτευση στη διοίκησή σας και θα θέλαμε στο σημείο αυτό να σας υπενθυμίσουμε ότι είστε η δημοτική αρχή που γι’ άλλη μια φορά δράσατε την τελευταία στιγμή για να συνεργαστείτε με τον ιδιωτικό τομέα και να βοηθήσετε για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων της Ηλιούπολης.

Aρχίσατε να μιλάτε για κωδικούς περί δράσεων πολιτικής προστασίας γενικά και αόριστα για να πείτε ότι τάχα είναι άλλοι υπαίτιοι για την ανεπάρκειά σας;

Τολμάτε μάλιστα να κατηγορείτε όσους σας κατηγορούν ότι συμπράξατε με ιδιώτες;
9) Κατηγορείτε το Yπουργείο Εσωτερικών για τη μη πρόσληψη εξειδικευμένων οδηγών για τον απεγκλωβισμό του χιονιά.

Όλοι φταίνε εκτός από εσάς και πάλι..
10) Αναφέρετε σαν να μην είναι υποχρέωση του Δήμου, ότι υπήρχε μηχάνημα για να ανοίξει το δρόμο προς το Γηροκομείο για να έχει πρόσβαση ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αυτό που τελικά κάνατε είναι μια πρωτοβουλία να πάτε την επόμενη μέρα στις 14.00 για να πάτε ένα πιάτο φαγητό μιας και δεν υπήρχε ρεύμα.

Και γιατί δεν αναφέρετε στη συνέντευξή σας ότι το γηροκομείο σας έχει στείλει με έγγραφο του, εδώ και ένα περίπου χρόνο, μετά τη Μήδεια, αίτημα για παροχή γεννήτριας;

Γιατί δεν ανταποκριθήκατε ώστε τώρα να μην είχε προκύψει όλο αυτό το ζήτημα, με κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, όπου κάποιοι χρειάζονται οξυγόνο;

Δεν υπήρχαν άλλες ενέργειες για να στηρίξετε το γηροκομείο μας;

Κρύβεστε πίσω από μεμονωμένες ανάγκες πολιτών όπως είναι οι γυναίκες που θα γεννούσαν προγραμματισμένα ή τους νεφροπαθείς μας για να μην παραδεχθείτε την παταγώδη αποτυχία του ανύπαρκτου σχεδίου σας;
+ 1: Δεν θέλετε να κατηγορήσετε όπως δηλώνετε στην εν λόγω συνέντευξη τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν γιατί δεν είχαν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους.

Θέλετε να μας πείτε εάν είχατε προβλέψει αλυσίδες για τα αυτοκίνητα του Δήμου;

Μήπως τα δεκάδες αυτοκίνητα που έμειναν στους δρόμους φταίνε για την αποτυχία της διαχείρισης;
Επειδή αναφέρεστε σε δημοτικές παρατάξεις δήθεν του καναπέ, θα σας προτείναμε να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αρχίσετε να εμφανίζεστε στην πόλη, γιατί η Ηλιούπολη έχει ξεχάσει ότι έχει Δήμαρχο.

Είναι η στιγμή να κοιταχθείτε ως παράταξη στον καθρέφτη και να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Ποιες είναι οι ενέργειες σας, κε Χατζηδάκη, για να αυξηθούν τα κονδύλια για την πολιτική προστασία;

Λέτε και ξαναλέτε ότι τα 28.000 ευρώ δεν σας φθάνουν, οι εθελοντές επίσης, οι υπάλληλοι το ίδιο.

Γιατί προβληματίζεστε μετά την καταστροφή και όχι πριν από αυτή;

Αντιπαρατίθεστε με το κεντρικό κράτος όταν τα βρίσκετε δύσκολα και εκμεταλλεύεστε την κατάσταση για να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για να εξυπηρετήσετε πολιτικά συμφέροντα.

Λυπούμαστε, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η πόλη μας και οι δημότες της. Αυτοί είναι και θα είναι οδηγός μας και δεν θα κινούμαστε σύμφωνα με υπαγορεύσεις.
Ερώτηση: Φανταζόμαστε ότι ο δημοσιογράφος του site θα κάνει συνέντευξη και σε άλλους προέδρους παρατάξεων από την αντιπολίτευση.

Η Συνέντευξη του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη στο Γιάννη Καραμαγκάλη του τοπικού site ilioupolinews