Ανακοίνωση από την Κιβωτό του Κόσμου για την Απώλεια του 7χρονου στην Κυψέλη.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ 7ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ.

Αναφορικά με όσα έχουν έρθει προσφάτως στο φως της δημοσιότητας ως προς το τραγικό γεγονός της απώλειας του 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη το 2017, η Κιβωτός του Κόσμου επιθυμεί να κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

Ο Οργανισμός μας έλαβε αίτημα φιλοξενίας της ανήλικης αδερφής του 7χρονου το 2018 από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε τη φιλοξενία και προστασία της.

Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, το εξειδικευμένο προσωπικό αγκάλιασε την ανήλικη και προχώρησε στην κάλυψη των αναγκών της σε όλους τους τομείς της ανάπτυξής της.

Με τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η Κιβωτός του Κόσμου ασκεί τη γονική μέριμνα της ανήλικης.

Εν συνεχεία, ο Οργανισμός μας φρόντισε για την αναδοχή της από κατάλληλη οικογένεια, πράττοντας με αποκλειστικό γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον της ανήλικης.

Επειδή είναι αναμενόμενο να γίνονται αναφορές στη βιολογική οικογένεια του αγοριού και στα γεγονότα που συνταράξανε την κοινή γνώμη (οι οποίες αναπαράγονται διαρκώς), απευθύνουμε έκκληση προς όλους να λαμβάνετε κάθε επιμέλεια ώστε να μην θίγεταιτο πρόσωπο της αδερφής του θύματος.

Ως κοινωνία, έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε την ανήλικη, τον ψυχισμό της και την ανάδοχη οικογένεια.

Οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπό της, στα βιώματά της και σε στοιχεία της δικογραφίας που την αφορούν άμεσα ή έμμεσα μόνο πόνο προκαλούν και φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση την ίδια.

Ας αναλογιστούμε όλοι τη σημαντικότητα των όσων λέγονται και γράφονται γύρω από το τόσο λεπτό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα, και με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης ας συμβάλλουμε στην προστασία της αδερφής του θύματος και της ιδιωτικότητάς της.

Με σεβασμό προς όλους,

Κιβωτός του Κόσμου