Ηλιούπολη - Ο Ενεργός Πολίτης Νίκος Καραβαγγέλης ξαναχτυπά: "Χύμα στο Κύμα".

 



ΑΥΤΟΣ Ο ΘΑΛΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ;


Αυτός ο τηλεφωνικός θάλαμος είναι σε αυτή την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Με σπασμένη την πτυσσόμενη πόρτα και κάποια από τα τζάμια, γεμάτος διαφημιστικά αυτοκόλλητα και περιέχοντας και ένα ανοικτό μεταλλικό κουτί με μετρητή της ΔΕΗ, ασφάλειες , διακόπτη , χρονοδιακόπτη και πρίζα στα οποία έχει πρόσβαση ο καθένας. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι αποτελεί και εστία μόλυνσης, αφού ενίοτε χρησιμοποιείται ακόμα και ως WC αργά την νύκτα όταν δεν υπάρχει πολύ κίνηση.
Βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλ. Παναγούλη, απέναντι από την εκκλησία της Αγ.Μαρίνας , πάνω στο χώρο του πεζοδρομίου ανάμεσα στο Β΄ ΚΑΠΗ και σ'ένα από τα επτά super markets που πρόσφατα τοποθετήθηκαν και οι σχετικές πινακίδες που ρυθμίζουν την στάθμευση των οχημάτων στο σημείο.
Σ’ ένα από τα πλέον πολυσύχναστα και πολυδιάβατα σημεία της περιοχής της Αγ.Μαρίνας ,της γειτονιάς που βγάζει δημάρχους και που σ’ αυτήν κατοικούν τέσσερις αντιδήμαρχοι.
Και φυσικά δεν περιμένω να τον προσέξουν, αφού ως γνωστό τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που τους απασχολούν είναι άλλα.


Αλήθεια, η ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας που είναι υπεύθυνη για την εκμετάλλευσή τους καταβάλλει ετήσιο τέλος κατάληψης δημόσιου χώρου, σύμφωνα με τον κανονισμό κατάληψης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηλιούπολης ;
Σε κάθε περίπτωση, επειδή η ευρεία εξάπλωση της κινητής τηλεφωνίας έχει καταστήσει ελάχιστη ή μηδενική την χρήση των καρτοτηλεφώνων, χρήσιμο θα ήταν να επανεξεταστεί η ανάγκη ύπαρξης του προκειμένου να απομακρυνθεί και εάν συνεχίζει να υφίσταται, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να καταστεί λειτουργικός και ασφαλής.