Ηλιούπολη: Απόφαση Χωρίς Λογική - Τι είχε πει ο Γαβριήλ Αραμπατζής, "Η Πόλη που θέλω" στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την Διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης να διαφημίζει απόφαση εφαρμογής νέου υποχρεωτικού ωραρίου φορτοεκφορτώσεων από 19:00 το απόγευμα έως τις 7:00 το πρωί της επομένης, για κάθε τύπο φορτηγού οχήματος που ισχύει για 7 Super Market του Δήμου Ηλιούπολης, που δεν διαθέτουν κατάλληλο χώρο φορτοεκφόρτωσης.

Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος αν το πρόβλημα δημιουργείται μόνο από τα 7 συγκεκριμένα Super Market, αν όλα τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης διαθέτουν κατάλληλο χώρο φορτοεκφόρτωσης και δικαίως για ποιο λόγο περιλαμβάνονται στην Απόφαση μόνο τα 7 συγκεκριμένα καταστήματα.

Ενδιαφέρον θέμα το οποίο θα παρακολουθήσουμε.

Θα προσφύγουν οι εκπρόσωποι των καταστημάτων;

Άρχισε η επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες;

Για τις ώρες κοινής ησυχίας και τον αθέμιτο ανταγωνισμό έχουν γνώση οι αρμόδιοι;


Εδώ:https://ilioupoli.gr/images/pdf/Praktika_Poiot_Zwhs/Prak_Poiot_Zwhs_2021/13h_Takt_Synedr_EPZ_H_13092021.pdf στις σελίδες 20-27 μπορείτε να διαβάσετε τι είπαν όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 όπου συζητήθηκε το θέμα.

Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του κου Αραμπατζή την οποία δεν φάνηκε να λαμβάνουν υπόψη όσοι ψήφισαν.

Γ.ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ: Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να το ξαναδούμε, είναι πρόβλημα, είναι τεράστιο πρόβλημα. 

Εγώ θα σας βάλω έναν προβληματισμό, θα σας αναπτύξω μία σκέψη και θέλω να μου πείτε κι εσείς την άποψή σας.

Τί λέει το ΦΕΚ; Στον Δήμο Ηλιούπολης για την τροφοδοσία των καταστημάτων, μέσα σε παρένθεση βάζει τα supermarkets της πόλης, προτείνεται ωράριο τροφοδοσίας 7 με 7. Ο Δήμος θα προβεί στην εξαίρεση από την τήρηση του ωραρίου. Δηλαδή, εμείς στην απόφαση που θα πάρουμε θα πρέπει να έχουμε τα supermarkets που εξαιρούμε και όχι μόνο τα supermarkets, τα καταστήματα, γιατί αυτό το ΦΕΚ μιλάει για καταστήματα, είναι το ωράριο φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων. 

Εγώ αν πάρω το ΦΕΚ αυτό και το έχω στο χέρι και καλέσω ένα όργανο όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και δεν προβούν σε αυτά που προβλέπει, έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος. Εμείς δηλαδή θα πρέπει να δώσουμε ποιοι εξαιρούνται από το ΦΕΚ που έχει μέσα η Περιφέρεια, και ποιοι εξαιρούνται; Αυτοί που έχουν ιδιόκτητο χώρο. Οπότε αυτά τα supermarkets πρέπει να βάλουμε και μάλλον να το θέσω… αυτά τα καταστήματα. 

Το ωράριο φορτοεκφόρτωσης είναι για τα καταστήματα. Δεν ξέρω γιατί κάνουμε focus εμείς μόνο στα supermarkets, δηλαδή να σας το πω διαφορετικά που μπορεί να μην συμφωνώ με αυτήν την λογική της Περιφέρειας, αλλά τα γάλατα ας πούμε στον φούρνο ή στους φούρνους που δουλεύουν, τί ώρα πάνε; Εκεί δεν κάνουμε φορτοεκφόρτωση; Και εκεί καταστήματα είναι. Και άμα δείτε μπορεί ας πούμε… εδώ επιχειρήσεις όπως είναι κάποιοι φούρνοι στην πόλη μας να κάνουν πολύ μεγαλύτερους τζίρους απ’ ότι κάνουν κάποια supermarkets. Δηλαδή αυτά δεν είναι καταστήματα; Δεν τα πειράζουμε αυτά; 

Ή δεν έχουν αυτά τα καταστήματα ωράριο φορτοεκφόρτωσης; Δεν ξέρω γιατί πάτε να το εξειδικεύσετε μόνο για τα supermarkets. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα, άκουσα και την τοποθέτηση της κ. Χωματά στο Συμβούλιο που ήταν με ένα supermarket που ήρθε για τους περιβαλλοντικούς όρους και νομίζω ότι μπήκε και στην απόφαση η πρόταση που έκανε. 

Ναι, αλλά, ερχόμενοι εδώ δεν τηρούμε αυτά που είπαμε στο προηγούμενο Συμβούλιο. 

Πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα. Δε ξέρω πραγματικά δηλαδή, θα ήθελα ναμου πείτε σε αυτό που γράφει το ΦΕΚ, κ. Χωματά, θα ήθελα πραγματικά την γνώμη σας, λέει στον Δήμο Ηλιούπολης για την τροφοδοσία των καταστημάτων της πόλης, και μέσα σε παρένθεση έχει τα supermarkets, προτείνεται ωράριο τροφοδοσίας. Ο Δήμος θα προβεί στην εξαίρεση από την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης των καταστημάτων. Μιλάει γενικώς, δεν μιλάει μόνο για τα supermarkets. Στην πόλη εμείς…