Βουλευτές Νοτίου Τομέα Αθηνών - Διονύσης Χατζηδάκης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).

 


Ο κος  Διονύσης Χατζηδάκης εξελέγη βουλευτής στην 3η θέση στην Εκλογική Περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών στις Εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2019.

Στην φωτογραφία εξωφύλλου της ανάρτησης ο κος Διονύσης Χατζηδάκης με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης κο Γαβριήλ Αραμπατζή σε συνάντηση ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούσαν το δημοτικό κοιμητήριο, τη δημόσια περιουσία και γενικότερα την περιοχή καθώς ο επί 17 χρόνια Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και βουλευτής πλέον είναι άριστος γνώστης των θεμάτων αυτών (Οκτώβριος 2021).


Ο Διονύσης Χατζηδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Το 1965 εισάγεται κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Αθλητής του στίβου (400 μέτρα με εμπόδια), ρέκορντμαν και πανελληνιονίκης. Ακολουθούν 27 χρόνια σταδιοδρομίας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Κυβερνήτης 3 πολεμικών πλοίων (της Ναρκοθέτιδος Αμβρακία, του Αρματαγωγού Ικαρία και Αντιτορπιλικού Αετός).

Υπασπιστής δύο υπουργών Εθνικής Αμύνης (των κ.κ. Τζανή Τζανετάκη και Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).

Από το 1991 ως το 1994 διετέλεσε Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Παρίσι όπου συμμετείχε στην επαναδιαπραγμάτευση των Μιράζ, στους χειρισμούς για την παραμονή των Κυανόκρανων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο και στις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση βλημάτων ΕΧΟSET στην Κύπρο.

Από τον Μάϊο του 1994 διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού και Επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη. Το 1998, κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος και με ποσοστό 48% αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε Δήμαρχος στο δεύτερο γύρο, με ποσοστό που άγγιξε το 55%.

Τον Φεβρουάριο του 2003 εκλέγεται στο Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2007.

Aπό τον Ιούλιο του 2004, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. ενώ στο 7ο Συνέδριο της Ν.Δ. εκλέχθηκε πρώτος στην κατηγορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006, εκλέχθηκε ξανά Δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%. Με απόφαση του Συνεδρίου του Κόμματος από τον Ιούλιο του 2010 αποτελεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου.

Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, εκλέγεται βουλευτής - 3η θέση, στην Εκλογική Περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.


Διονύσιος Διονυσίου Χατζηδάκης - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β3΄ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Χανιά Κρήτης, 19/11/1946.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος.
Επάγγελμα:
Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.), Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου επί 17ετία.
Σπουδές:
Απόφοιτος Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Σχολής Πολέμου.
Ξένες γλώσσες:
Γαλλικά, Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Αθλητισμός-Αντισφαίριση, Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες.