Ηλιούπολη - Νίκος Καραβαγγέλης: "Ένα ρολόι σταματημένο, ένα καράβι ναυαγισμένο...".

 


Ο Ενεργός Πολίτης Νικόλαος Καραβαγγέλης ξαναχτυπά. Η διαχρονική του για την Ηλιούπολη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Ένα ρολόι σταματημένο…..

Παρατημένο ή χαλασμένο ;

Mάλλον ξεχασμένο!


Τα ξημερώματα της Κυριακής 31/10 στις 04:00 οι δείκτες των ρολογιών γύρισαν μια ώρα πίσω, στα πλαίσια της εφαρμογής του χειμερινού ωραρίου.

Για τα ρολόγια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Ηλιούπολης και φέρουν το λογότυπο «ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ», η παραπάνω ενέργεια μάλλον δεν έχει νόημα, αφού τα περισσότερα είναι είτε σταματημένα είτε δείχνουν διαφορετική ώρα από αυτή που υφίσταται.



Χαρακτηριστικότερο όλων αυτό που βρίσκεται στην κατάληξη της Λεωφ. Ειρήνης στην κεντρική πλατεία της Εθνικής Αντιστάσεως.

Σταματημένο εδώ και καιρό δείχνει 12 ακριβώς, στο κέντρο μιας πόλης που ο χρόνος μοιάζει να ‘χει σταματήσει.

Θυμίζει κάτι από τον κόσμο των παραμυθιών, όπου την Ηλιούπολη ως μια άλλη Σταχτοπούτα μοιάζει να την πρόλαβαν τα μεσάνυχτα , απογυμνώθηκε σταδιακά απ’ ότι την ομόρφαινε και βυθίστηκε στο μισοσκόταδο και την εγκατάλειψη.

Μοιάζει να περιμένει κάποιον χαρισματικό «πρίγκηπα» να την σώσει και να την βοηθήσει να ξεκολλήσει από την στασιμότητα και την αδράνεια που φαίνεται να έχει περιπέσει.

Ως πρόβλημα ίσως να φαίνεται μικρό και αστείο σε σύγκριση με τα πολύ μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει η πόλη.


Όμως μιας και οι ιθύνοντες φαίνεται να νοιάζονται για την εικόνα της πόλης, μετά από τις εικαστικές παρεμβάσεις στα ΚΑΦΑΟ και τα graffiti πέριξ των αθλητικών χώρων , ας μεριμνήσουν προκειμένου να επιδιορθωθούν και τα ρολόγια που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και που δείχνουν….. ότι να ‘ναι. Σε διαφορετική περίπτωση ας αφαιρεθούν.

Θα είναι καλύτερο από το να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας, που δεν τιμά καθόλου την πόλη και προκαλεί μάλλον την θυμηδία σε κατοίκους και επισκέπτες της".