"ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ": Μια δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων


Μια δημοτική αρχή κατώτερη των περιστάσεων

Πριν μία εβδομάδα, στο δημοτικό συμβούλιο, ενω όλη η πόλη περίμενε μία ειλικρινή συγνώμη για την ταλαιπωρία, εισέπραξε για άλλη μια φορά μια αλαζονική στάση, με έναν δήμαρχο που αποποιήθηκε κάθε ευθύνη, προβάλλοντας δικαιολογίες και ρίχνοντας το φταίξιμο σε άλλους.
Η παράταξη μας έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα, με κεντρικότερο αυτό της παντελούς έλλειψης σχεδιασμού και προετοιμασίας από την πλευρά της διοίκησης. Η δημοτική αρχή, ενώ όφειλε εδώ και ένα χρόνο να είχε καταρτίσει και να φέρει προς ψήφιση το έκτακτο σχέδιο διαχείρισης παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας» δεν το έπραξε, αποδεικνύοντας την εντελώς αδιάφορη στάση της σε ζητήματα πρόληψης & προετοιμασίας.
Από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας τα στελέχη της παράταξης μας μαζί με τον Τάσο Ευσταθίου βρέθηκαν στα σημεία των προβλημάτων, διαπιστώνοντας την παντελή απουσία του Δήμου. Οι πολίτες ήταν οργισμένοι, αγανακτισμένοι και ο δήμαρχος -το μόνο που ήξερε να κάνει- είναι να δίνει συνεντεύξεις και να λέει αναλήθειες σε πανελλαδική εμβέλεια πως οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί.
Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, οργανωθείτε κύριε Δήμαρχε, πριν χτυπήσει η επόμενη κακοκαιρία. Τα όσα είπατε πως θα κάνετε στο δημοτικό συμβούλιο είναι απλά ευχολόγια! Διαδικασίες υπάρχουν, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τις εξειδικεύσετε στις ανάγκες του Δήμου μας!
Κύριε Δήμαρχε, ευτυχώς για την πόλη, οι μέρες σας στη διοίκηση είναι μετρημένες. Οι πολίτες θέλουν δράση και αποτελέσματα και η διοίκηση σας αποδείχθηκε ανεπαρκής για ακόμα μια φορά.
YΓ: Στον Δήμο Ζωγράφου αντιδήμαρχος είχε την ευθιξία να παραιτηθεί μετά την κακοκαιρία. Εδώ φαίνεται πως η καρέκλα είναι πολύ πιο πάνω ακόμα και από τους πολίτες.
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Γραφείο Τύπου