Πρωτοβουλία Πολιτών για το Κυκλοφοριακό της Ηλιούπολης.

  

Θέσεις και προτάσεις

  • Η  διερχόμενη - υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων αποτελεί ένα από τα μείζονα προβλήματα του Δήμου Ηλιούπολης.

  • Πιστεύουμε ότι, η  αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στο δήμο μας αλλά και γενικότερα, πρέπει να γίνει με προτεραιότητα την ενίσχυση των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατόδρομων, των πεζόδρομων και με παράλληλη προστασία του δημόσιου  χώρου και ειδικότερα του δασικού χώρου του Υμηττού.

  • Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ένταξη στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας (ν.4277/2014) των εναλλακτικών  προτάσεων που έχουν καταθέσει  εδώ και πολλά χρόνια Πρωτοβουλίες και Κινήσεις Πολιτών, οι οποίες  αποβλέπουν στην αποτροπή μιας νέας περιφερειακής λεωφόρου στον δασικό χώρο του Υμηττού καθώς και στη διαφορετική διαχείριση του υφιστάμενου οδικού δικτύου της πόλης μας. 

  • Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρούμε αναγκαία την κατασκευή υπόγειας αστικής σήραγγας σύνδεσης της περιοχής του Καρέα με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ως δημόσιο έργο χωρίς διόδια.

  • Εν όψει των σοβαρών κυκλοφοριακών, πολεοδομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων που αναμένεται να προκύψουν  από όσα προγραμματίζονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, αλλά και από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πάροδο των χρόνων στην πόλη μας, θεωρούμε απαραίτητη την άμεση προκήρυξη μιας νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης για το δήμο μας αλλά και για την ευρύτερη οικιστική περιοχή που βρίσκεται στις παρυφές του Υμηττού.

  • Να σταματήσουν οι βιαστικές αποφάσεις και οι επιπόλαιες ενέργειες που σχετίζονται με σοβαρά ζητήματα κυκλοφορίας και χρήσης των δημόσιων χώρων στον Δήμο μας. Σχεδιασμοί αυτού του είδους δεν μπορεί να γίνονται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς προηγούμενη δημόσια διαβούλευση. Να προωθήσουμε διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού και κοινωνικού ελέγχου.


             ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παπαδάτος Θοδωρής,  Πατσαβός Παναγιώτης,  Τότσικας Πάνος, Χορόζογλου Θοδωρής,  Ψύλλα Νίκη, Μικρόπουλος Νίκος, Χατζηγούλα Ευαγγελία, Χρυσουλάκης Φώτης, Πανταζόπουλος Διονύσης, Χρονόπουλος Γρηγόρης, Ιωακείμ Στράτος, Σιούτη Τζένη, Καλαντίδης Δημήτρης, Σωτηρόπουλος Λάμπης, Σαλάτα Σοφία, Κώστας Ραβάνης, Παναγιώτης Δριμυλής, Παπαδάτος Γιάννης,Τσιρταβή Σούλα, Παπαγεωργίου Γιώργος,  Πασσαλίδης Φίλιππος, Ασημακοπούλου Παναγιώτα,  Καλογήρου-Λουμίτης  Διονύσης, Μπουζάκη Γεωργία, Οικονομίδης Φοίβος, Κουφουδάκη Ντόρα, Κρίθαρη Βάλια, Φασουλιώτη Μαργαρίτα, Χορόζογλου Δημήτρης, Kαπετανάκης Ανδρέας, Ρωμανάς Σωτήρης, Μπακλαβάς Στέφανος, Φασουλιώτης Παναγιώτης, Παχή ‘Εφη, Τσαφολόπουλος Κωνσταντίνος.

  Για επικοινωνία: paratiritirioilioupolis@gmail.com