Δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 


Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης κ. Μπίρλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών μας στο μέλλον προς όφελος των μελών μας.

Από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου μας δόθηκαν εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν το δυναμικό των μελών μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι πολύτιμος σύμμαχος σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έμποροι, οι Επαγγελματίες της περιοχής μας. 

Ακολουθούν αναλυτικά τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο δυναμικό των μελών σας:

1.Δωρεάν δημιουργία e-shop – website

Το Ε.Ε.Α. έχει ξεκινήσει πρόγραμμα 1,5 εκ. ευρώ με το οποίο θα προσφέρει δωρεάν e-shop ή website στα ταμειακώς εντάξει μέλη του. Σκοπός μας είναι στη νέα σύγχρονη εποχή κανείς να μην μείνει πίσω.

2.Οικονομική ενίσχυση σε ετήσια βάση

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει εμπράκτως αυτούς που στηρίζουν τα μέλη του. Για τον σκοπό αυτό παρέχει ετησίως οικονομική ενίσχυση των δράσεων των Εμπορικών Συλλόγων και ΕΒΕ. Για την παροχή της ενίσχυσης θα πρέπει να υποβάλετε αίτημα στο Ε.Ε.Α., εντός του οποίου θα συμπεριλαμβάνετε και τις Δράσεις που σκέφτεστε να πραγματοποιήσετε (για παράδειγμα παροχή σεμιναρίων στα μέλη σας). 

3.Διάθεση ηλεκτρονικού υπολογιστή, πολυμηχανημάτων, εκτυπωτών και web camera, μέσω χρησιδανείου, για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των μελών σας

Στόχος της δράσης αυτής είναι η βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των μελών των Εμπορικών Συλλόγων και ΕΒΕ. Παρακαλούμε όπως υποβάλετε αίτημα έως τέλος του μηνός Φεβρουαρίου βάσει των αναγκών σας.

4.Δωρεάν διάθεση διαδικτυακής πλατφόρμας συνεδριάσεων για Γενικές συνελεύσεις ή άλλες εκδηλώσεις

Το Ε.Ε.Α. διαθέτει δωρεάν στους Εμπορικούς Συλλόγους και ΕΒΕ την πλατφόρμα ΖΟΟΜ για εκδηλώσεις των Εμπορικών Συλλόγων και ΕΒΕ, έως 1000 άτομα (π.χ. Γενική Συνέλευση, παρουσίαση, ομιλία ειδικών κ.λπ.). Ο Εμπορικός Σύλλογος και η ΕΒΕ διατηρούν την ευθύνη πρόσκλησης των συμμετεχόντων. Το Ε.Ε.Α. εκτός από την πλατφόρμα διαθέτει και την τεχνική υποστήριξη για τη διοργάνωση της Τηλεδιάσκεψης – εκδήλωσης.

5.Δημοσίευση άρθρων και απόψεων των Προέδρων/Μελών Σωματείων και Ομοσπονδιών στην ιστοσελίδα www.eea.gr

6.Δωρεάν συμβουλές από τους ειδικούς συνεργάτες

Οι Ειδικοί συνεργάτες του Ε.Ε.Α. (Φοροτεχνικοί, Λογιστές, Δικηγόροι,) απαντάνε στα ερωτήματα μέσω email στις διευθύνσεις asfalistika@eea.gr,  nomikh@eea.grforologika@eea.gr. Δεν υποκαθιστούν τους επαγγελματίες αλλά εισφέρουν με μια επαγγελματική άποψη για θέματα που σας απασχολούν.

7.Δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου στη ΔΕΘ για τα μέλη σας

Κάθε χρόνο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μισθώνει Περίπτερο στη ΔΕΘ και διαθέτει δωρεάν χώρο σε αυτό στα ταμειακώς εντάξει μέλη του ΕΕΑ.

8.Τοπικές εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας

Διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ και τους Εμπορικούς Συλλόγους ή/και τις ΕΒΕ, με στόχο την τόνωση της κίνησης στις τοπικές αγορές. Για παράδειγμα διοργάνωση εκδηλώσεων ενίσχυσης της αγοράς ( συναυλίες, καλλιτέχνες του δρόμου, διαγωνισμοί, κυνήγι θησαυρού κ.λπ.). Το Ε.Ε.Α. μπορεί να υποστηρίξει ανάλογες δράσεις με κάλυψη μέρους του κόστους, την παροχή της αιγίδας του και τυχόν άλλες ενέργειες που αποφασίζονται ανά περίπτωση. Την ευθύνη της διοργάνωσης την έχει ο οργανισμός που θα προτείνει τη δράση και όχι το Ε.Ε.Α. Αφού προηγηθούν συζητήσεις για τη σκοπιμότητα συμμετοχής του ΕΕΑ σε ανάλογη δράση.

9.Χρηματοδότηση Μελετών Τοπικής Ανάπτυξης

Χρηματοδότηση από το ΕΕΑ μελετών ανάπτυξης των τοπικών αγορών σε συνεργασία με τους Δήμους, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις ΕΒΕ. Σκοπός της δράσης αυτής, είναι η μελέτη μιας τοπικής αγοράς και η διαπίστωση των τρόπων, που θα τη βοηθούσαν στην αύξηση του εμπορικού αποτυπώματος της. 

10.Δωρεάν WiFi στο κέντρο των Δήμων

Παροχή Δωρεάν WIFI στα κέντρα των πόλεων. Η δράση αυτή γίνεται μόνο με την συνεργασία των ΟΤΑ και ενισχύει αποτελεσματικά την εμπορική κίνηση. Η πρωτοβουλία μπορεί να αναληφθεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους και στις ΕΒΕ οι οποίοι θα συντονίσουν τις προαπαιτούμενες ενέργειες μεταξύ του Ε.Ε.Α. και του Δήμου. 


Πηγή: https://esilioupolis.gr/%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5-%cf%83-%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b5-%ce%b5/