Ο μητροπολίτης Βρεσθένης τέλεσε προηγιασμένη στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως.


Δύο νέοι πρόσφυγες από την Ουκρανία, μητέρα και το ανήλικο τέκνο της, προσήλθαν και διανυκτέρευσαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 στα όρια της ενορίας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.


Το πρωί της Πέμπτης, στην παιδική χαρά που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Παπάγου, στα όρια της ενορίας, ο δήμαρχος της πόλης Γεώργιος Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Σεφτελή και Ιωάννη Πούλο και τον συνεργάτη του δήμου Θάνο Κατσώνη, συνάντησε τους ουκρανούς πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην περιοχή της ενορίας αγίας Μαρίνης. Οι επτά φιλοξενούμενοι βρίσκονταν εκεί με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας, αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου. Ο δήμαρχος είχε μαζί τους επικοινωνία, τους παρέδωσε δωροεπιταγές και διαβεβαίωσε για την οποία αρωγή χρειαστεί εκ μέρους του δήμου στη φιλοξενία τους. 


Την προηγουμένη, Τετάρτη 16 Μαρτίου, στο ναό της αγίας Μαρίνης, τέλεσε προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Στο τέλος της Λειτουργίας ο μητροπολίτης με λόγους παραμυθίας ομίλησε και συνεχάρη τους ενορίτες για την αρωγή τους στην ενσκύψασα ανάγκη αλλά και πάντοτε. Μετά το πέρας του Μεγάλου Αποδείπνου, που ακολούθησε, ο ιεράρχης επικοινώνησε και ευλόγησε τους συμπροσευχηθέντες πρόσφυγες, ένας εκ των οποίων συμμετείχε της Θείας Λειτουργίας ως ιερόπαις.

Ακολούθησε τράπεζα στην οποία παρακάθισαν ο μητροπολίτης με την συνοδεία του, ο δήμαρχος Γεώργιος Χατζηδάκης, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Σεφτελής και Ιωάννης Πούλος, με τους οποίους συζητήθηκαν το επίκαιρο θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων και άλλα τοπικού εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

Η εκκλησιαστική κοινότητα της αγίας Μαρίνης ευχαριστεί και από του δελτίου τύπου, όσους συνέδραμαν ή εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους προς αρωγή των εμπεριστάτων αδελφών μας. 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.