"ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" - Τάσος Ευσταθίου: "Ο Δήμαρχος απέτυχε να πείσει για την πληρότητα της πρότασης του για τον οδοφωτισμό".

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 17/3, η δημοτική αρχή μας παρουσίασε μια συγκριτική μελέτη για τον οδοφωτισμό, η οποία δεν διέφερε σε τίποτα απολύτως από την προηγούμενη που προσπαθούσε να εκχωρήσει τα ανταποδοτικά τέλη σε ιδιώτες για 12 χρόνια.

Για άλλη μια φορά, ο Δήμαρχος απέτυχε να πείσει για την πληρότητα της πρότασης του, η οποία αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως επισημάναμε, το κόστος αυτό είναι απαγορευτικό και διπλάσιο από αυτό που εισηγούνταν ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης ως αντιδήμαρχος το 2017, καθώς περιέχει παράλογες υπερκοστολογήσεις τόσο στην αγορά όσο και στη συντήρηση των νέων φωτιστικών.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Δήμαρχος ήταν κατά της εκχώρησης των ανταποδοτικών τελών σε ιδιώτες πριν λίγα χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως κάτι άλλαξε.
Η πολιτική αυτή «κωλοτούμπα» τον έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα και δεν θα επιτρέψουμε στη διοίκηση την σπατάλη & διασπάθιση του Δημοτικού χρήματος.
H παράταξη μας θεωρεί πως η αναβάθμιση του οδοφωτισμού είναι ένα έργο καταλυτικής σημασίας για την πόλη, το οποίο έπρεπε να έχει ήδη γίνει εδώ και χρόνια.
Μοναδικός υπαίτιος για τις καθυστερήσεις είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος επί 12 χρόνια βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης στον Δήμο.
Τα LED πρέπει να μπουν, ωστόσο με όρους δημόσιου συμφέροντος και συγκεκριμένα με την προμήθεια τους απευθείας από τον Δήμο & την τοποθέτησή τους ή από ιδιώτη εργολήπτη ή εφόσον κριθεί εφικτό και από την Τεχνική Υπηρεσία, από τους εργαζόμενους του Δήμου.
Εναλλακτικά, είναι δυνατόν να γίνει προμήθεια των LED μαζί με την τοποθέτησή τους.

Πριν προχωρήσουμε όμως σε οποιαδήποτε απόφαση προμήθειας & τοποθέτησης των φωτιστικών LED, είναι αναγκαίο να γίνει επικαιροποίηση της παλαιάς Τεχνικής Μελέτης του 2017, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έτσι ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική σημερινή κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας & αυτό γιατί σχεδόν σήμερα το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων της πόλης μας έχουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος η παράταξη μας, αν χρειαστεί, θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη οδό, προς διαφύλαξη του συμφέροντος της πόλης μας και των δημοτών.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Γραφείο Τύπου