Ηλιούπολη: Ο Χάρης Θεοχάρης στην κοινωνική καφετέρια Sun City.


Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργός και νυν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κος Χάρης Θεοχάρης επισκέφθηκε την κοινωνική καφετέρια Sun City στην Ηλιούπολη.

Σε σημερινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Θεοχάρης αναφέρει:

"Στις παρυφές του Υμηττού, στην οδό Αρχιμήδους, στην Ηλιούπολη, μπορεί κάποιος να πιει εξαιρετικό καφέ, σερβιρισμένο με άψογο επαγγελματισμό και μοναδικό χαμόγελο.



O Κώστας, η Νίκη, ο Χρήστος, η Λίνα, η Μαρία κι ο Κωνσταντίνος αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και χάρη στη στήριξη του Σωματείου Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ" Παναγία Ευαγγελίστρια αλλά και τη συνεισφορά του Δήμου Ηλιούπολης, λειτουργούν εδώ και τρεις μήνες την κοινωνική καφετέρια Sun City.

Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει να πάρει τον καφέ του, δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο ακόμα, παρά μόνο ένας κουμπαράς στον οποίο μαζεύονται άτυπα χρήματα τα οποία μοιράζονται μετά τα έξι παιδιά της καφετέριας.


Σκοπός της κοινωνικής καφετέριας είναι να δώσει τη δυνατότητα ενός ενεργού ρόλου στην κοινωνία σε ανθρώπους με αναπηρία.

'Εξι -προς το παρόν- ΑμεΑ εκπαιδεύονται στα πόστα μιας καφετέριας, από την προετοιμασία του καφέ, μέχρι το σέρβις ενώ στα μελλοντικά σχέδιά τους περιλαμβάνονται καινοτόμες δράσεις, όπως το delivery με ηλεκτρικά πατίνια".