Ηλιούπολη - Διονύσης Μπόλλας: Εφόσον αντιγράφουμε τους άλλους ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά....Εξαιρετικά εύστοχο το σχόλιο του συμπολίτη μας Διονύση Μπόλλα σε σχετική ανάρτηση του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αναφέρει ο κος Μπόλλας:

"Εφόσον αντιγράφουμε τους άλλους ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά.... 

Την ξύλινη κατασκευή που τοποθέτησαν στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης οι άλλοι δήμοι την χρησιμοποιούν σε δασικές τοποθεσίες που φυσικά ταιριάζει πολύ περισσότερο...".


Και η αρχική ανακοίνωση (05.04.2022) στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Εθελοντισμού και νέας Γενιάς κα Ιωάννα Σκλαβενίτη:

"Η πρώτη υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μας, μια ελεύθερη γωνιά βιβλίου είναι ήδη γεγονός στο κέντρο της πόλης μας και χάρη σ’ αυτή την καινοτομία, κάθε συμπολίτης μας και για όσο χρόνο απολαμβάνει τον ήλιο και τον καφέ του ή τις συζητήσεις με την παρέα του στα παγκάκια της κεντρικής πλατείας Εθνικής Αντίστασης, έχει την ευκαιρία να δανειστεί, να ξεφυλλίσει και να απολαύσει το βιβλίο της αρεσκείας του και να το επιστρέψει μετά. 

Τα βιβλία που συγκεντρώνει η Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης από διάφορες σχετικές δράσεις, πιάνουν τόπο με την πρωτότυπη αυτή ιδέα και προσφέρουν γνώση και ψυχαγωγία στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες της πλατείας μας. 

Τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί και η δεύτερη υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μας, στην πλατεία Φλέμινγκ, έναν χώρο που καθημερινά πλημμυρίζει από παιδιά και γονείς. 

Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ενδιαφέρουσες νέες ιδέες, που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών κάθε ηλικίας, την καλλιέργεια της ανάγνωσης και την διάδοση του βιβλίου, με ενδιαφέρον και αγάπη για την πόλη μας".

 

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι στον Δήμο είχαν ξεχάσει, δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι αγνοούσαν,  την ύπαρξη της υπαίθριας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης που λειτουργεί από το 2016 στην είσοδο του Δημαρχείου.