Ηλιούπολη: Η Καταγγελία και η Συγγνώμη.

 


Χάσιμο Χρόνου. Δεν πρόσφερε τίποτα τελικά, η πάσα Ασβεστά με το εκτός ημερησίας διάταξης  θέμα που έβαλε η Δημοτική Κίνηση "ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη" σχετικά με πρόσφατο επεισόδιο αντιδημάρχου με εργαζόμενη στο Δήμο. 

Ο κος Δήμαρχος  προσπάθησε κατά την προσφιλή του μέθοδο να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα. Καταγγελίες χωρίς ονόματα για επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους που ζητούν ρουσφέτια για θέματα νεκροταφείου, αδειοδοτήσεων καταστημάτων και έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ.

Και επειδή χάσαμε τον χρόνο μας παρακολουθώντας τη συζήτηση του θέματος σε τούτη την ανάρτηση για ιστορικούς κυρίως λόγους επισυνάπτουμε την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης και την ανάρτηση του αντιδημάρχου κου Σταύρου Γεωργάκη (φωτογραφία εξωφύλλου). 

Μεγάλα παιδιά είστε, θα καταλάβετε.


Η Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης



    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αρ. πρωτ.: 37/13.4.2022

Σε τροχιά ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην υπηρεσία του ΤΑΠ στο  Δήμου από την μεριά  του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Σταύρου Γεωργάκη.

Ο αντιδήμαρχος απαίτησε από την προϊσταμένη του τμήματος να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες έκδοσης του ΤΑΠ που έχει υποβάλει συγκεκριμένος δημότης. Σε απάντηση της προϊσταμένης ότι θα πρέπει να προσκομισθούν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά για να ολοκληρωθεί το αίτημα του πολίτη, ο αντιδήμαρχος όρμησε σαν μαινόμενος ταύρος χτυπώντας με μπουνιές το γραφείο της, ενώ τον κρατούσαν δυο συνάδελφοι για να μην της επιτεθεί, κραύγαζε: «….Όταν θα μπαίνω στο γραφείο σας θα σηκώνεστε όρθια και θα βαράτε προσοχή, εγώ δεν είμαι σαν τις άλλες «κότες» (εννοώντας ποιούς άραγε;; τους άλλους αντιδημάρχους..!!) που σας μιλάνε ευγενικά. Θα κάνετε ότι λέω εγώ και ας μην είναι νόμιμο προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο δημότης»!!!!

Παρεμπιπτόντως στο φάκελο του δημότη τα σχέδια του μηχανικού είναι υπογεγραμμένα από τον «ανιψιό του»….. Κάθε συνειρμός  θεωρούμε ότι είναι δόκιμος ….. Η ανάρμοστη συμπεριφορά του αντιδημάρχου συνεχίστηκε εξαπολύοντας μάλιστα απειλές και εκφοβισμούς προς την συναδέλφισσα αναδεικνύοντας έτσι, αυτό που επιμελώς προσπαθεί ο ίδιος και η διοίκηση να κρύψει, το αντεργατικό τους πρόσωπο που θέλει τους εργαζόμενους υποτακτικούς της εκάστοτε διοίκησης  χωρίς θεμελιωμένα δικαιώματα, ευθύνη και φυσικά αξιοπρέπεια.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαξιωτική και επικίνδυνη συμπεριφορά του αντιδημάρχου εναντίον εργαζόμενης και κύρια το μήνυμα που στέλνει με τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές του, στο όνομα τάχα της ταχύτερης εξυπηρέτησης δημοτών.

Aς γνωρίζει λοιπόν ο αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή την οποία εκπροσωπεί, ότι τέτοιες αυθαίρετες και αυταρχικές πρακτικές εναντίον των υπαλλήλων, ούτε μας πτοούν, ούτε μας φοβίζουν. Γνωρίζουμε ως εργαζόμενοι και τα δικαιώματα και τις ευθύνες μας απέναντι κύρια στους δημότες και το λαό μας, που χρυσοπληρώνει σε αναμονή και χρήμα όσον αφορά τις δικές τους ανάγκες, από ένα κραταιό σύστημα που χρόνια τώρα κρατάει τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό.

Καλούμε τον Δήμαρχο να συμμαζέψει αν βέβαια μπορεί, τους εκπροσώπους της δημοτικής του αρχής από τέτοιες συμπεριφορές και να τους θυμίσει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι βιλαέτι κανενός…… ΕΠΙΠΛΕΟΝ καλούμε τον δήμαρχο να συναντήσει επιτέλους το νέο Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ το οποίο δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα (εδώ και 5 μήνες) για να συζητήσουμε τα σοβαρά προβλήματα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συνάδελφους να μην υποκύπτουν σε αντίστοιχες συμπεριφορές και να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά και την αξιοπρέπεια τους μέσα από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ με οδηγό πάντα το δίκαιο του λαού και των εργαζομένων του τόπου μας.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να απαντήσουν σε αυτές τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές συμμετέχοντας στην 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απριλίου 2022 από τις 9.00π.μ. – 12.00μ.μ. με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο.

Το Δ.Σ.


Η Συγγνώμη του Αντιδημάρχου κου Σταύρου Γεωργάκη(14.04.2022)




Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Από χθες παρακολουθώ με στεναχώρια να διακινείται στο διαδίκτυο μια μονομερής εκδοχή μιας πραγματικά ατυχούς στιγμής μου στο τμήμα ΤΑΠ του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα προσπαθώντας να ανταποκριθώ στην έκκληση δύο ηλικιωμένων συμπολιτισσών μας να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης ΤΑΠ ζήτησα από την προϊσταμένη του τμήματος να επισπεύσει την έκδοσή της αφού είχαν γίνει όλα όσα είχαν ζητηθεί από την υπηρεσία.

Είχα ενημερωθεί ότι ήδη είχε γίνει αυτοψία ότι είχε κατασκευαστεί η απαραίτητη εσοχή για κάδο απορριμμάτων και ότι είχε γίνει το σχετικό θετικό έγγραφο από τον επόπτη και παρακάλεσα να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση ΤΑΠ και να τελειώσει η ταλαιπωρία τους αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη, ότι όντως έχουν γίνει αυτά.

Υποστήριξα ότι πρέπει να ενημερώνουμε τους δημότες με ακρίβεια και έγκαιρα για τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν και να τους εξυπηρετούμε μπαίνοντας εμείς στη θέση τους σα να είναι η μάνα μας και ο πατέρας μας.

Στην άρνησή της να δεχτεί την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι έχει γίνει αυτό που πρέπει και στην απάντησή της ότι δεν με εμπιστεύεται παρά μόνο την υπηρεσία, είναι αλήθεια ότι εκνευρίστηκα και φέρθηκα παρορμητικά υψώνοντας τον τόνο της φωνής μου και χτυπώντας με το χέρι μου το προστατευτικό πλεξιγκλάς του γραφείου της.

Σε καμία περίπτωση δεν βιαιοπράγησα και φυσικά δεν χρειάστηκε κάποιος να με συγκρατήσει ούτε και ζήτησα ποτέ κάτι μη νόμιμο όπως ψευδώς παρουσιάζεται από κάποιους.

Υποστήριξα ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι του δημότη και πρέπει να τον εξυπηρετούμε χωρίς να κάνουμε τα πράγματα πιο πολύπλοκα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο δημοτικός υπάλληλος δεν πρέπει να δείχνει ότι έχει κάποια εξουσία στον δημότη και χωρίς καν να ελέγξει αν έχει έρθει η έγκριση να μειώνει το κύρος και την προσωπικότητα του αιρετού που έρχεται αρωγός.

Τα λόγια έφεραν λόγια και φυσικά δεν νιώθω καθόλου καλά ούτε για την απώλεια της ψυχραιμίας μου ούτε και για την ένταση που δημιουργήθηκε.

Την επομένη το πρωί προσήλθα στο ίδιο γραφείο συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου για να δηλώσω την λύπη μου για ότι συνέβη και να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για τον εκνευρισμό μου στην προϊσταμένη και μάλιστα παρουσία όλων των υπαλλήλων που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Δυστυχώς, με παρότρυνση του σωματείου η ίδια αρνήθηκε να έρθει και να δεχθεί την προσωπική απολογία και τις εξηγήσεις μου για να δοθεί τέλος σ’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Οι πολιτικές προεκτάσεις που δημόσια δίνονται για τον «αυταρχικό» αντιδήμαρχο αλλά και η ισοπεδωτική διασταλτική ερμηνεία με κατηγορίες κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για αντεργατικές μειωτικές συμπεριφορές, αυταρχισμό ακόμα και για φασιστικές συμπεριφορές είναι άδικες και υποβολιμαίες.

Ήταν μια άτυχη δική μου στιγμή, μια προσωπική απώλεια ψυχραιμίας που θα μπορούσε να λυθεί με αμοιβαίες εξηγήσεις και μάλιστα μετά την ήδη δημόσια εκφρασμένη λύπη μου και την ειλικρινή μου συγγνώμη.
Σταύρος Γεωργάκης