Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

 


Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ

ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ

ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Τηλ.-FAX 210.9750736

Email:eftagmarinas@outlook.com

Ηλιούπολη 09-04-2022

Αρ. πρωτ. : 29/2022

Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο Ναό μας την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου.

Επί 40 και πλέον συναπτά έτη πραγματοποιούνται στο Ναό μας δυο εθελοντικές αιμοδοσίες κατ΄έτος, έχοντας με αυτόν τον τρόπο προσφέρει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, στο μέτρο του δυνατού, αίμα για τον συνάνθρωπό μας που πάσχει. Ήρθε και πάλι η στιγμή όπου με χαρά θα προσφέρουμε λίγο χρόνο από τη ζωή μας, χαρίζοντας ζωή και ελπίδα με την συμμετοχή μας στην γιορτή της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μια πράξη αλληλεγγύης που προσφέρεται χωρίς κανένα κόστος, θυσιάζοντας μονάχα 10 λεπτά από τον χρόνο μας.

Το τελευταίο διάστημα και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού οι ανάγκες αίματος αυξήθηκαν ραγδαία, καταδεικνύοντας το πόσο απαραίτητη είναι η συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Καλούμε λοιπόν όλους τους εθελοντές αιμοδότες  να συμμετέχουν στην αιμοδοσία που θα τελεσθεί στο Ναό μας, ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μια μονάδα αίματος από τους πάσχοντες αδελφούς μας. Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μια πράξη θυσιαστικής αγάπης.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού "Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης", κάτω από το Ναό της Αγίας Μαρίνας (είσοδος από Αγίας Μαρίνας 39).

Η αιμοδοσία θα τελεσθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί από την πολιτεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, τόσο για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού όσο και των αιμοδοτών. Για την απρόσκοπτη συμμετοχή σας στην διαδικασία της αιμοδοσίας συμβάλει ένα καλό πρωινό. Επιπροσθέτως πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων αιμοδοτών . την διαδικασία αιμοδοσίας, αν πληρούν τα βασικά κριτήρια αιμοδοσίας καθώς και πότε δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι;

Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης)

Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972313256.

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας

Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης