Ανακοίνωση Δημοτικής Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη".

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σαν δημοτική κίνηση, το έχουμε επαναλάβει πάρα πολλές φορές, τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, να συντονίζονται μεταξύ τους, και το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου να είναι υπεύθυνο για το έργο του με δικαιώματα, ευθύνες και αξιοπρέπεια. Αν θέλουμε ο Δήμος να λειτουργεί με τα δεδομένα μιας σύγχρονης μεγάλης πόλης.



Το επεισόδιο και η συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, που όπως καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου επενέβη στο έργο του τμήματος ΤΑΠ με απερίγραπτη συμπεριφορά, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων μικρών ή μεγάλων περιστατικών όπου οι αιρετοί έρχονται να καθορίσουν υπηρεσιακά ζητήματα με τις υπηρεσίες του Δήμου στην καλύτερη περίπτωση απούσες.
Θυμίζουμε τη διαδικασία διανομής των tablet της περιόδου της πρώτης καραντίνας και φυσικά το αποκορύφωμα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με τη δημοσιοποίηση των κινητών τηλεφώνων των αντιδημάρχων για τα αιτήματα των πολιτών, παρακάμπτοντας όλες τις υπηρεσίες.
Επιμένοντας στον ίδιο τρόπο άσκησης διοίκησης, μέσω αντιδημάρχων – παραγόντων, με βραχυπρόθεσμο στόχο το χτίσιμο εκλογικής πελατείας, και όχι αλλάζοντας με σκοπό το χτίσιμο ενός σύγχρονου και φιλικού προς τον πολίτη Δήμου, η δημοτική αρχή συμβάλλει στην δημιουργία τέτοιων αλλαζονικών συμπεριφορών τόσο απέναντι στους δημότες όσο και στο προσωπικό του Δήμου.
Το γραφείο τύπου,
ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη