Ηλιούπολη: Κύριε Αντιδήμαρχε Έχετε Μήνυμα.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.
Αξιότιμε κε Αντιδήμαρχε Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων,
μιας κι εγώ έκανα την πρόσφατη ανάρτηση για το πρόβλημα της δυσωδίας και της παρουσίας σκουπιδιών πέριξ των βυθιζόμενων κάδων στην κεντρική πλατεία, ενδεχομένως σε εμένα θα αναφέρεστε με τους χαρακτηρισμούς «παντογνώστης και ειδικός», αυτόκλητος «επόπτης καθαριότητας» σε ανάρτησή σας στις 14/4/2022 https://www.facebook.com/giannis.../posts/10228154132348728


Αρχικά να σας θυμίσω σχετικά ότι:
  1. Στις 13/1/2022 έγραφα σε ανάρτησή μου: «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι για μια καθαρή πόλη , όπως αναγράφεται και στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου. Όμως δεν φτάνουν από μόνες τους οι εύηχες φράσεις, αλλά πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις.» https://www.facebook.com/groups/129244443820851/...
  2. Στις 25/10/21 με ανάρτησή μου επεσήμανα το πρόβλημα που υπήρχε με τους επτά προϋπάρχοντες πράσινους κάδους, αναφέροντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια παρέμβαση από τους υπεύθυνους.
3. Στις 11/2/22 με ανάρτησή μου χαιρέτησα την παρέμβαση της τοποθέτησης των τριών βυθιζόμενων κάδων, έστω και με καθυστέρηση,
πριν ακόμα καν υπάρξει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου στις 24/2/2022 https://www.ilioupoli.gr/.../treis-polyxromoi-imiypogeioi...

Όταν όμως ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης εμφανίζει τέτοια εικόνα και αποπνέει δυσωδία, αποτελεί ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τον κάθε διερχόμενο κάτοικο ή μη της πόλης , ο οποίος δεν χρειάζεται να είναι ούτε παντογνώστης, ούτε ειδικός για να επισημάνει τα αυτονόητα.
Ο κάθε δημότης ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα που έχουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Όσα προγράμματα καθαριότητας και να εκπονηθούν, αν δεν υπάρχει αποτελεσματική διοίκηση και επίβλεψη πάντα θα παρουσιάζονται αστοχίες, καθυστερήσεις και ελλείψεις.
Όσον αφορά τα προσωπικά κίνητρα για τα οποία αναφέρεστε, να σας ενημερώσω ότι αυτά είναι το ενδιαφέρον για την πόλη που ζώ και η ανάδειξη των προβλημάτων της, ώστε να μπορέσουν να λυθούν με τρόπο αποτελεσματικό και όσο το δυνατόν γρηγορότερα . Επιθυμώ η πόλη μου να γίνει μελλοντικά καλύτερη και φιλικότερη για τους κατοίκους της.
Προσωπικά, ως πατέρας 4 παιδιών που ζουν και μεγαλώνουν στην Ηλιούπολη, θα ήθελα η πόλη μας να γίνει ελκυστικότερη, ώστε να παραμείνουν και αυτά στην πόλη μας ως κάτοικοί της. Εξάλλου, στο τέλος κάθε μέρας θα πρέπει να αποτελεί ζητούμενο για τον καθένα που νοιάζεται γι’ αυτή την πόλη, η επόμενη μέρα να βρίσκει την Ηλιούπολη με ένα πρόβλημα λιγότερο.
Θεωρώ ατυχή την αναφορά σας ότι προσβάλλω τους εργαζόμενους , οι οποίοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις εντολές της εκάστοτε διοίκησης, προσπαθούν μέσα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους να εκτελέσουν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα όποια μέσα τους παρέχονται. Άλλωστε καμία αναφορά δεν κάνω για εκείνους στις σχετικές αναρτήσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Με ανάρτησή μου είχα καταδείξει την απαράδεκτη κατ’ εμένα χρήση προσωπικού άνω των 60 (συμβασιούχους ΟΑΕΔ) στον εκχιονισμό δρόμων με φτυάρια.
Μην προσπαθείτε λοιπόν να προτάξετε το προσωπικό του Δήμου ως «ασπίδα» στη όποια κριτική δέχεστε για την όποια αναποτελεσματικότητα.
Εκτιμώ ότι κύρια επιδίωξη του κάθε αιρετού που καλείται να διοικήσει, είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων και η αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών του προς τους πολίτες και δημότες.
Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σας, θα εκτιμούσα την ύπαρξη δημοτών που θα καταδείκνυαν τα όποια προβλήματα , τις τυχόν ελλείψεις ,αστοχίες και παραλείψεις, με τον οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, παίζοντας τον ρόλο άτυπων σύμβουλων εντοπισμού και καταγραφής προβλημάτων και δεν θα αποτελούσε «ενόχληση» ,έστω και εάν αυτό δεν θα με εξυπηρετούσε επικοινωνιακά.
Καλή συνέχεια λοιπόν στην προσπάθεια σας, η οποία όντως είναι δύσκολη, αφού δυστυχώς μετά από 30 μήνες διοίκησης σας, πολλά προβλήματα παραμένουν στην καθαριότητα της πόλης , την διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων της.

Νίκος Καραβαγγέλης
Μέλος ΔΣ ΚΑΦΑΔΗΛ