Ηλιούπολη - Γαβριήλ Αραμπατζής: Ρεσιτάλ προχειρότητας από τη διοίκηση του Δήμου - Πεζοδρόμια χωρίς όδευση τυφλών και σχολεία χωρίς διαβάσεις.

 


Γαβριήλ Αραμπατζής - "Η Πόλη που θέλω": Ρεσιτάλ προχειρότητας από τη διοίκηση του Δήμου - Πεζοδρόμια χωρίς όδευση τυφλών και σχολεία χωρίς διαβάσεις.

Την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση ζητήματα που απασχολούν την πόλη ανέδειξε, για ακόμα μία φορά, με παρέμβασή του στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη που θέλω» Γαβριήλ Αραμπατζής.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, αυτή τη φορά, οι παρεμβάσεις που κάνει ο δήμος στα πεζοδρόμια που υπάρχουν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Όπως ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, την ώρα που ο δήμος απαιτεί στις πεζοδρομήσεις που υποχρεούνται οι πολίτες να κάνουν με δικά τους έξοδα να υπάρχει όδευση τυφλών, στην περιοχή του πάρκου κυκλοφοριακής που ο ίδιος ο δήμος ανακατασκευάζει, δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.


Μάλιστα ο δήμος φαίνεται να αγνοεί τις τεχνικές προδιαγραφές για τις «διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμΕΑ σε δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια», που είναι προσβάσιμες στο site του. Εκεί περιγράφονται με σαφήνεια οι προδιαγραφές για πεζοδρόμια, πεζόδρομους και πλατείες, ενώ υπάρχει ολόκληρη ενότητα για τον οδηγό όδευσης τυφλών που θα πρέπει να υπάρχει στα πεζοδρόμια.
Επιπλέον, κατά την παρέμβασή του, ο κ. Αραμπατζής ανέφερε ότι δεν υπάρχουν διαβάσεις για τους μαθητές που μετακινούνται κάθε πρωί προς τη σχολική μονάδα, η οποία βρίσκεται απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.