Ηλιούπολη: Ορθή Επισήμανση.

 Ορθή η επισήμανση της κας Έλενας Καπίρη της γραμματέως της παράταξης "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ" σε χθεσινή της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Διαβάσαμε σήμερα δελτίο τύπου για την πρώτη υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη στο Δήμο.

Αυτή άραγε τί απέγινε;"

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι θα προσθέταμε.Όμιλος Φίλων Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης 

15 Φεβρουαρίου 2016 

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου οι βιβλιόφιλοι της Ηλιούπολης γιόρτασαν την έναρξη λειτουργίας της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, που δώρισε στον «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Ο Δήμαρχος, Βασίλης Βαλασόπουλος, άνοιξε την εκδήλωση ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους και καλώντας τους να τη στηρίξουν, ώστε η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη να γίνει ακόμα ένα μέσο ελεύθερης διακίνησης των βιβλίων και της γνώσης ευρύτερα. Στη συνέχεια, η συγγραφέας, Πέρσα Κουμούτση καλωσόρισε αυτή την προσπάθεια του Δήμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου», Θεμιστοκλής Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Σεφτελής, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Χρήστος Καλαρρύτης, η Πρόεδρος του «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ.–Παύλος Πεντάρης», Δήμητρα Κορμά και βέβαια οι εθελόντριες από τον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, οι πιο σταθεροί υποστηρικτές του έργου της. Κοντά μας ήταν και ο κατασκευαστής της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, Στράτος Σκριμιζέας, ο οποίος υποσχέθηκε να είναι στο πλευρό μας σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο, είναι δημιουργία των αρχιτεκτόνων Ειρήνης-Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή και είναι πολύ απλή στη χρήση της:

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο & 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι ένα σημείο ανταλλαγής βιβλίων. Δεν αγοράζεις. Δεν πουλάς. Φέρνεις ένα βιβλίο που θέλεις να ανταλλάξεις. Βρίσκεις σε ένα από τα ραφάκια το αυτοκόλλητο «αντάλλαξέ το / swap it» και το κόλλας στη ράχη του βιβλίου σου. Στο εξής, όπου κι αν αυτό «ταξιδέψει», θα φέρει την ταυτότητά του! Στη συνέχεια επιλέγεις το βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις και το παίρνεις. Δεν χρειάζεται να το επιστρέψεις. Η λειτουργία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά όλων!

Η κα Έλενα Καπίρη, γραμματέας της παράταξης "ΠΡΩΤΑ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ"