Ανακοινώσεις Δήμου Ηλιούπολης & Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Οι χιλιάδες αιτήσεις πολιτών για βεβαίωση ΤΑΠ, ώστε να ολοκληρώσουν έγκαιρα αγοραπωλησίες ή μεταβιβάσεις ακινήτων τους πριν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ή για να ρευματοδοτήσουν νέες οικοδομές τους, έχουν προσθέσει τεράστιο φόρτο εργασίας στο τμήμα Τέλους Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου μας και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό.
Ωστόσο, συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες-πιέσεις πολιτών προς κάθε κατεύθυνση, με φυσική παρουσία, με επιστολές, e-mail και μηνύματα στις σελίδες fb του Δήμου και του Δημάρχου ακόμη και δημόσια, με σχόλια διαμαρτυρίας στα κοινωνικά δίκτυα, όπου υποστηρίζουν ότι τίθενται σε κίνδυνο υποθέσεις ακινήτων ή επιβαρύνονται οικονομικά και συχνά έχουν συμβεί δυσάρεστες καταστάσεις στο Δημαρχείο.
Η έκρηξη του αντιδημάρχου προ ημερών, δεν συμβαδίζει με την πολιτική διαχείρισης υπηρεσιακών θεμάτων που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση και επεισόδια σαν αυτό που ακολούθησε, δεν πρέπει να επαναληφθούν.
Η δυσάρεστη αυτή αντιπαράθεση, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν ήταν έγκαιρα γνωστό και στις δύο πλευρές, ότι το αναμενόμενο έγγραφο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που έλειπε για την συμπλήρωση του φακέλου και την έκδοση της βεβαίωσης, είχε μόλις πρωτοκολληθεί.
Το συμβάν αυτό δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής ή άλλης εκμετάλλευσης, όπως επιχειρείται από κάποιους, αφού έτσι κι αλλιώς δεν εκφράζει τη διοίκηση.
Πάγια πολιτική αυτής της δημοτικής αρχής είναι η ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά ημερομηνία κατάθεσης αίτησης, χωρίς διακρίσεις και "χάρες".
Οι δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται, ακολουθώντας το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, με αποκλειστικό στόχο την γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Όλοι οι αιρετοί, οι υπηρεσιακοί αλλά και οι δημότες πρέπει να προφυλάσσουν εαυτούς και αλλήλους από αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, που δεν προσφέρουν τίποτα καλό στην πόλη.
Η Ηλιούπολη έχει αφήσει, ανεπιστρεπτί πίσω της, αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές και έχει ανάγκη μόνο από ανεκτικότητα και κατανόηση, ευγένεια και καλή συνεργασία, που αποτελούν θεμέλιο των αρχών που πρεσβεύει και εφαρμόζει η σημερινή διοίκηση.
Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες και οι πτυχές του συμβάντος και θα αποδοθούν προς κάθε κατεύθυνση οι ανάλογες ευθύνες.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης


Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Από χθες παρακολουθώ με στεναχώρια να διακινείται στο διαδίκτυο μια μονομερής εκδοχή μιας πραγματικά ατυχούς στιγμής μου στο τμήμα ΤΑΠ του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα προσπαθώντας να ανταποκριθώ στην έκκληση δύο ηλικιωμένων συμπολιτισσών μας να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απόκτηση της σχετικής βεβαίωσης ΤΑΠ ζήτησα από την προϊσταμένη του τμήματος να επισπεύσει την έκδοσή της αφού είχαν γίνει όλα όσα είχαν ζητηθεί από την υπηρεσία.

Είχα ενημερωθεί ότι ήδη είχε γίνει αυτοψία ότι είχε κατασκευαστεί η απαραίτητη εσοχή για κάδο απορριμμάτων και ότι είχε γίνει το σχετικό θετικό έγγραφο από τον επόπτη και παρακάλεσα να εκδώσει τη σχετική βεβαίωση ΤΑΠ και να τελειώσει η ταλαιπωρία τους αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη, ότι όντως έχουν γίνει αυτά.
Υποστήριξα ότι πρέπει να ενημερώνουμε τους δημότες με ακρίβεια και έγκαιρα για τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν και να τους εξυπηρετούμε μπαίνοντας εμείς στη θέση τους σα να είναι η μάνα μας και ο πατέρας μας.

Στην άρνησή της να δεχτεί την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι έχει γίνει αυτό που πρέπει και στην απάντησή της ότι δεν με εμπιστεύεται παρά μόνο την υπηρεσία, είναι αλήθεια ότι εκνευρίστηκα και φέρθηκα παρορμητικά υψώνοντας τον τόνο της φωνής μου και χτυπώντας με το χέρι μου το προστατευτικό πλεξιγκλάς του γραφείου της.

Σε καμία περίπτωση δεν βιαιοπράγησα και φυσικά δεν χρειάστηκε κάποιος να με συγκρατήσει ούτε και ζήτησα ποτέ κάτι μη νόμιμο όπως ψευδώς παρουσιάζεται από κάποιους.

Υποστήριξα ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι του δημότη και πρέπει να τον εξυπηρετούμε χωρίς να κάνουμε τα πράγματα πιο πολύπλοκα και χωρίς καθυστερήσεις.

Ο δημοτικός υπάλληλος δεν πρέπει να δείχνει ότι έχει κάποια εξουσία στον δημότη και χωρίς καν να ελέγξει αν έχει έρθει η έγκριση να μειώνει το κύρος και την προσωπικότητα του αιρετού που έρχεται αρωγός.

Τα λόγια έφεραν λόγια και φυσικά δεν νιώθω καθόλου καλά ούτε για την απώλεια της ψυχραιμίας μου ούτε και για την ένταση που δημιουργήθηκε.
Την επομένη το πρωί προσήλθα στο ίδιο γραφείο συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Δήμου για να δηλώσω την λύπη μου για ότι συνέβη και να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη για τον εκνευρισμό μου στην προϊσταμένη και μάλιστα παρουσία όλων των υπαλλήλων που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Δυστυχώς, με παρότρυνση του σωματείου η ίδια αρνήθηκε να έρθει και να δεχθεί την προσωπική απολογία και τις εξηγήσεις μου για να δοθεί τέλος σ’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Οι πολιτικές προεκτάσεις που δημόσια δίνονται για τον «αυταρχικό» αντιδήμαρχο αλλά και η ισοπεδωτική διασταλτική ερμηνεία με κατηγορίες κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής για αντεργατικές μειωτικές συμπεριφορές, αυταρχισμό ακόμα και για φασιστικές συμπεριφορές είναι άδικες και υποβολιμαίες.

Ήταν μια άτυχη δική μου στιγμή, μια προσωπική απώλεια ψυχραιμίας που θα μπορούσε να λυθεί με αμοιβαίες εξηγήσεις και μάλιστα μετά την ήδη δημόσια εκφρασμένη λύπη μου και την ειλικρινή μου συγγνώμη.

Σταύρος Γεωργάκης