Δελτίο Τύπου Δημοτικής Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη" (16.05.2022).


Με ένα ανυπόγραφο (!!!) άρθρο το τοπικό site cityofilioupolis.gr επιτίθεται στην παράταξη μας αλλά και προσωπικά στον επικεφαλής της δημοτικής μας ομάδας Δημήτρη Ασβεστά αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Κάλυψη στη διοίκηση του δήμου για το πρόσφατο περιστατικό με «πρωταγωνιστή» τον αντιδήμαρχο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας του δήμου Ηλιούπολης, Σταύρο Γεωργάκη, ο οποίος επέδειξε αυταρχική και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην προϊσταμένη του τμήματος ΤΑΠ, παρείχε ο Δημήτρης Ασβεστάς, επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη»“
και διαστρεβλώνοντας τελείως τα λεγόμενα μας στο δημοτικό συμβούλιο συμπεραίνει ο ανώνυμος αρθρογράφος πως για το περιστατικό είμαστε της άποψης:
“Με απλά λόγια, φταίνε οι εργαζόμενοι του δήμου που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους… “



Επειδή όμως εκεί που σταματά το κωμικό αρχίζει το χυδαίο, και επειδή όπως φαίνεται κάποιοι ενοχλήθηκαν από την κουβέντα που έγινε στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο οφείλουμε να απαντήσουμε με απλά λόγια όπως θα ήθελε και ο ανώνυμος αρθρογράφος
-Την γνώμη μας για το περιστατικό αυτό καθαυτό την εκφράσαμε και με ανακοίνωση μας και με την παρουσία μας στην συγκέντρωση των εργαζομένων του δήμου όπου ο Δημήτρης Ασβεστάς πήρε τον λόγο και καταδίκασε το γεγονός, συμφωνώντας με την τοποθέτηση του Σωματελιου Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης. Παράλληλα ανέδειξε το χρόνιο πρόβλημα στη διοίκηση της υποβάθμισής των διευθύνσεων από τις παρεμβάσεις των αιρετών (αντιδημάρχων κλπ).
-Αποτελεί μυστήριο πως μία αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη όπως εμείς θα ήθελε να θάψει, κουκουλώσει ή να κάνει πλάτες σε μία δημοτική αρχή ζητώντας να μπεί το εν λόγω θέμα με αφορμή την συμπεριφορά του αντιδήμαρχου πρώτο εκτός ημερησίας προς συζήτηση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
-Η απόφαση για το τι θα πράξει ο δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο του, είναι δική του και για αυτήν θα κριθεί από όλους και από εμάς. Ως παράταξη εμείς σε αυτό σχολιάζουμε μόνο, ότι αν είμασταν εμείς η διοίκηση του Δήμου, τέτοια περιστατικά όχι μόνο θα έπαιρναν τις απαντήσεις τους αμέσως, άλλα απλά δεν θα συνέβαιναν.
Άλλο όμως είναι το πρόβλημα του ανώνυμου αρθρογράφου. Και είναι αύτο που ακριβώς ώς παράταξη αναδείξαμε και με τα γραπτά μας και με τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Ασβεστά στο δημοτικό συμβούλιο αυτό που δεν αρέσει σε πολλούς να ακούν. Και έχει να κάνει με τις αιτίες που οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
-Η βαθύτερη αιτία λοιπόν τέτοιων συμπεριφορών είναι η πεποίθηση και η κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί σε αιρετούς και αυτοδιοικητικούς, όλων των τελευταίων διοικήσεων, ότι κάνοντας μικροεξυπηρετήσεις σε πολίτες εντός του δημαρχείου χτίζουν εκλογική πελατεία. Και όταν κάποιος εργαζόμενος του Δήμου, όπως στην τελευταία περίπτωση, φέρει αντιρρήσεις τότε αντιμετωπίζει θέμα. Σιωπηρά (όπως γίνεται συνήθως) ή μη σιωπηρά (όπως έγινε στο εν λόγω περιστατικό).
Ποιος λοιπόν ξεπλένει πραγματικά;

Εμείς που ζητάμε να κοπεί η ρίζα του προβλήματος, οι παρεμβάσεις δηλαδή των αιρετών προς του εργαζομένους του Δήμου για μικροεξυπηρετήσεις;
Μπορεί να μας απαντήσει ο ανώνυμος αρθρογράφος στο εξής ερώτημα;

Αν αντιδήμαρχος ή οποιοσδήποτε αιρετός παρεμβαίνει στις υπηρεσίες με ευγενικό τρόπο για να «κάνει δουλειές», και όχι με τον κατάπτυστο τρόπο του αντιδημάρχου στο εν λόγω περιστατικό, υπάρχει ακόμη ζήτημα για τους εργαζόμενους και για τον Δήμο ή όχι;
Και γιατί το ανώνυμο δημοσίευμα αποφεύγει να πει έστω και μια λέξη σχετικά;

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο εδώ: https://www.cityofilioupolis.gr/2022/05/%cf%80%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ διαβάζετε και το άρθρο του τοπικού site cityofilioupolis.gr για το οποίο βγήκε το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης "ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη".


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Τα περισσότερα άρθρα σε όλα τα sites δεν φέρουν υπογραφή και σίγουρα δεν είναι ανυπόγραφα αφού εκφράζουν την συντακτική τους ομάδα και τους κατόχους τους.

Ψάχνουμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο της συγκεκριμένης βιντεοσκοπημένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης (28.04.2022) για να δούμε και να ακούσουμε όλα όσα έγιναν, πότε ανέβηκε;