Ηλιούπολη - Βασίλης Βαλασόπουλος: Δείτε την Απαλλακτική Διάταξη.

 


 ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Ηλιουπολίτες, Ηλιουπολίτισσες

Το 2019 έγιναν οι Δημοτικές εκλογές, στις οποίες παρά το μεγάλο ποσοστό, που έλαβε η Παράταξή μας την πρώτη Κυριακή, ηττήθηκε στις επαναληπτικές εκλογές για ελάχιστες ψήφους.

Το καλοκαίρι του 2018, ο τότε ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος και σημερινός Δήμαρχος Γεώργιος Χατζηδάκης, προέβη σε καταγγελίες περί έκνομων συμπεριφορών μελών της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά εμού του ιδίου, σε σχέση με τη νομιμότητα της διαδικασίας διενέργειας διαγωνισμού για τη προμήθεια κάδων απορριμμάτων και για τη προμήθεια για τη βελτίωση-αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού, με χρήση νέων τεχνολογιών και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτές οι καταγγελίες αποτέλεσαν την αφορμή 1ον Για τη διάσπαση της Παράταξης της τότε Δημοτικής Αρχής με την αποχώρηση πέντε Δημοτικών συμβούλων και τη δημιουργία νέας παράταξης με επικεφαλής τον κ. Χατζηδάκη, με αποτέλεσμα να χαθεί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, 2ον Για την ήττα της Παράταξής μας στις Δημοτικές εκλογές, αφού ο κ. Χατζηδάκης χρησιμοποίησε ως βασικό προεκλογικό του επιχείρημα αυτές τις πρόδηλα ψευδείς κατηγορίες, όπου σε συνεργασία με το ΕΝΑΚ του κ. Δ. Πανταζόπουλου και σειρά εξωθεσμικών παραγόντων, τις κέρδισε για ελάχιστες ψήφους, 3ον Την κατασυκοφάντηση τόσο εμού, όσο και συνεργατών μου και Δημοτικών υπαλλήλων, 4ον Την καταψήφιση επί τρεις συνεχείς φορές του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019, με σκοπό να μη μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος σε προεκλογική περίοδο, ώστε να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και 5ον Το πάγωμα των διαδικασιών των ανωτέρω διαγωνισμών, όπου η πόλη μας μέχρι σήμερα ούτε βελτίωσε-αναβάθμισε τον Δημοτικό φωτισμό της, ούτε βεβαίως ανανέωσε τους κάδους απορριμμάτων, που τόσο μεγάλη ανάγκη τους είχε, για λόγους πρωτίστως υγιεινής.

Στις 10-12-2018 το τότε Δημοτικό Συμβούλιο, με πρότασή μου, απέστειλε στον Εισαγγελέα όλο τον φάκελο των διαδικασιών για τη διενέργεια των παραπάνω διαγωνισμών, όπως επίσης και κάλεσε την Επιθεώρηση Ελέγχου της ΕΑΔ, να εξετάσουν τις κατηγορίες του κ. Χατζηδάκη και της ομάδας που αποχώρησε μαζί του.

Ο έλεγχος έγινε από την ΕΑΔ, η εξέταση του φακέλου ολοκληρώθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και επικυρώθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών, με ένα συμπέρασμα:

Δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης της αποδιδόμενης αξιόποινης πράξης, γι΄ αυτό και αποφασίστηκε να μην ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και η σχετική προκαταρκτική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο.

Με βάση τα παραπάνω αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κατηγορίες του κ. Χατζηδάκη και των συνοδοιπόρων του ήταν απολύτως ψευδείς, με τον κ. Χατζηδάκη, ως επί χρόνια Αντιδήμαρχος, να γνωρίζει ποια ήταν η αλήθεια την οποία βάναυσα διαστρέβλωσε. Χρησιμοποιήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο για να βλάψουν και να σπιλώσουν την Παράταξή μας κι εμένα προσωπικά, με μοναδικό σκοπό να προσκομίσουν προεκλογικά οφέλη και να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους, κάτι που δυστυχώς πέτυχαν.

Μετά την πλήρη αθώωσή μου θα ήθελα να απευθυνθώ στους Δημοτικούς Συμβούλους που διέσπασαν την Παράταξη, στους ανθρώπους που με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στήριξαν τον κ. Χατζηδάκη, καθώς και στους σήμερα ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, που όμως εκλέχθηκαν με τις ψήφους της Παράταξης και στηρίζουν είτε άμεσα (παίρνοντας θέση εξουσίας στο Δήμο) είτε έμμεσα με τη ψήφο τους τη σημερινή Δημοτική Αρχή, να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Σήμερα οι πολίτες της Ηλιούπολης και με την επικύρωση της Δικαιοσύνης μαθαίνουν την αλήθεια για το τι συνέβη στις τελευταίες εκλογές και ποιο είναι το ποιόν κι ο χαρακτήρας της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Η πόλη μας δυστυχώς τρία χρόνια τώρα βιώνει την εγκατάλειψη, την παντελή ανυπαρξία έργου, από μια Δημοτική Αρχή, που δε δίστασε να με κατασυκοφαντήσει για να πετύχει τους στόχους της. Θα τους κρίνει η ιστορία, η δικαιοσύνη και μάλιστα σύντομα εάν δεν φυγοδικήσει, όπως πράττει τελευταία, και βέβαια οι πολίτες στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Διαβάστε και Δείτε εδώ: ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ