Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως - Εκδηλώσεις: Ημέρα Μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως - Αφιέρωμα στην Ουκρανία.

 


Ημέρα μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως η 29η Μαΐου και θα τιμηθεί φέτος με ιδιαίτερη ικεσία προς την Παναγία Οστρομπράμσκα - φρουρός της πύλης, να έρθει αρωγός στους αδελφούς μας στην Ουκρανία.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης

Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

07.30π.μ. Ο επίσκοπος Κομανών Μιχαήλ, Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία με έδρα το Κίεβο, θα χοροστατήσει και θα τελέσει την Α' Θεία Λειτουργία  και μνημόσυνο για τον τελευταίο Αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τους υπερασπιστές της Κωνσταντινουπόλεως αλλά και για όλους τους αδελφούς ορθοδόξους που χάθηκαν και χάνονται στον αδελφοκτόνο πόλεμο της Ουκρανίας.

10.30π.μ. Με την παρουσία αντιπροσωπείας του Πολωνικού Κοινοβουλίου και του εν Πολωνία Ιδρύματος Αγία Μαρίνα μετά την Θεία Λειτουργία θα σχηματισθεί λιτανευτική πομπή με την εικόνα της Παναγίας Οστρομπράμσκα και θα κατευθυνθούμε στο φιλανθρωπικό κατάστημα "Η γωνία της Παναγίας της Ακαθής" για να τελέσουμε τον αγιασμό για τα εγκαίνια του, σε μια συμβολική κίνηση ανθρωπιάς που θα αφιερωθεί στον Ουκρανικό λαό.


19.30μ.μ. Το απόβραδο της ημέρας στον προαύλιο χώρο του ναού μας θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στους ουκρανούς αδελφούς που φιλοξενούνται στην ενορία μας και στην οποία ο Σύλλογος Κρητών Ηλιουπόλεως θα χορέψει χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης και θα ακολουθήσει παραδοσιακή συναυλία από το Ουκρανικό μουσικό συγκρότημα "Bad" mo. Το μουσικό συγκρότημα "Bad" mo (να ζήσουμε) είναι μια ομάδα επαγγελματιών μουσικών  και για πολλά χρόνια το συγκρότημα περιοδεύει στην Ευρώπη προωθώντας την λαΪκή μουσική της Ουκρανίας.