Ηλιούπολη - Θανάσης Αθανασίου: Νέτα Σκέτα - Με την Ουκρανία.

 

Η εξαιρετική ομιλία του ΣΥΝΕΔΡΟΥ και δημοτικού συμβούλου Ηλιούπολης με την παράταξη "Η Πόλη που θέλω" κου Θανάση Αθανασίου στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Υφυπουργέ, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, 

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι, 

Φίλες και φίλοι, 

Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και τιμή, που βρισκόμαστε μετά από αρκετό καιρό και πάλι μαζί. Έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε ξανά, να ανταλλάξουμε απόψεις, να συζητήσουμε για τις κοινές μας αξίες, τα κοινά μας ιδανικά και όλα αυτά που μας ενώνουν σε αυτή την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. 

Σε αυτή την αίθουσα έχουμε όλοι ένα προνόμιο, ανεξάρτητα από τη γενιά στην οποία ανήκουμε: Ζούμε όλη μας τη ζωή σε συνθήκες ευημερίας, σε μια ευνομούμενη και ασφαλή κοινωνία. Αυτό που σε εμάς φαίνεται δεδομένο, η ειρήνη, λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αμφισβητείται, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες. 

Οι Ρώσοι εισβολείς, ως ταραξίες της διεθνούς νομιμότητας και ειρήνης, εισέβαλαν αναίτια στην Ουκρανία, παρουσιάζοντας μια σειρά από εντελώς ανεδαφικά επιχειρήματα περί «αποναζιστικοποίησης», τα οποία φυσικά έσπευσαν να υιοθετήσουν αρκετοί καλοθελητές. 

Μας κατηγόρησαν για την ξεκάθαρη στάση μας υπέρ της Ουκρανίας, ζητώντας μια εντελώς «υποκριτική» ουδετερότητα. 

Έκαναν τα στραβά μάτια στις υποδείξεις της Ρωσικής Πρεσβείας, η οποία πρόσβαλε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. 

Μας χαρακτήρισαν «μιλιταριστές», όταν αποφασίσαμε να στείλουμε όχι μόνο ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και όπλα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. 

Και το καλύτερο... 

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζαν ως ηθικό αυτουργό της εισβολής, το ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενα πως «γέμισε την αυλή της Ρωσίας με πυραύλους». Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ, φίλες και φίλοι. 

Aς κάνουμε μια υπόθεση: Ας υποθέσουμε πως το πρόσχημα του Προέδρου Putin για γενικευμένη εισβολή είναι βάσιμο, ότι δηλαδή δεν θέλει τα όπλα του ΝΑΤΟ στην αυλή του.

Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας: Ο Erdogan, με τον οποίο υποτίθεται πως είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ζητά επιτακτικά αποστρατικοποίηση των νησιών με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, προπαγανδίζοντας τη ρητορική των γκρίζων ζωνών.

Εάν λοιπόν οι εγχώριοι λάτρεις του Putin τόσο στην αριστερά όσο και στην ακροδεξιά, ισχυρίζονται πως δικαίως εισβάλλει στην Ουκρανία, τότε ρίχνουν νερό στον μύλο των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο. 

Νέτα σκέτα. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στο διεθνές δίκαιο. 

Σε περίπτωση που κάποιος ισχυριστεί πως οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές στις δυο περιπτώσεις, υπενθυμίζω πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απειλούσε θεούς και δαίμονες όταν έκλεισε η νέα αμυντική συμφωνία με τους Αμερικανούς προ μηνών και πήρε την απάντηση που του άρμοζε από τον Υπουργό μας Νίκο Δένδια. 

Και επιστρέφω στο ζήτημα της εισβολής στην Ουκρανία. 

Προτείνω στην αντιπολίτευση να σταματήσει τη υποκρισία. Και κυρίως να ξεφύγει από τις αυταπάτες. Είδαμε που μας οδήγησαν οι αυταπάτες της. 

Η θέση της κυβέρνησης, η θέση της Νέας Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρη: Με την Ουκρανία. Με αυτούς που υπερασπίζονται τα πατρογονικά τους εδάφη. Με αυτούς που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους για να σώσουν την πατρίδα, την οικογένεια και την τιμή τους. 

Είχε πει ο Κωστής Παλαμάς: Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα.

Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.

Και οι Ουκρανοί, πολεμούν και δίνουν το αίμα τους σαν Ήρωες. Όπως κάποτε το έκαναν και οι Έλληνες απέναντι στον κατακτητή.

Με την Ουκρανία. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Την βιντεοσκοπημένη ομιλία του κου Αθανασίου μπορείτε να δείτε εδώ: https://neahlioupolis.blogspot.com/2022/05/14_67.html